Cavalcada dels Reis d'Orient a Matadepera

La comitiva reial sortirà a les sis de la tarda des de la plaça Sant Jordi

La Torre
05 de gener del 2016
Actualitzat a les 10:34h
Un any més, els Reis d’Orient, arribaran al poble aquest 5 de gener, just a temps per participar a la Gran Cavalcada que es celebrarà en el seu honor: "Volem que tots els matadeperencs surtin al carrer aquest dia a la tarda per recórrer amb nosaltres els carrers de Matadepera", ha anunciat el Rei Gaspar.

El seguici començarà a les 6 de la tarda a la plaça Sant Jordi i el recorregut de la comitiva reial serà l’habitual: carrers Sant Llorenç, Sant Isidre, plaça Cal Baldiró, carretera de Terrassa, carrer Joan Paloma i plaça de l’Ajuntament, on els Reis de l’Orient seran rebuts a l’Ajuntament i sortiran al balcó per saludar a tots els matadeperencs presents a la plaça. La cavalcada seguirà pels carrers Montserrat, Sant Joan –parant breument a la plaça de l’Església per fer la tradicional ofrena–, Sant Llorenç i finalitzarà a la plaça Sant Jordi.

Un cop acabada la Cavalcada, els Reis es desplaçaran al Pavelló per descansar uns moments. Allà, els Reis faran entrega d’una joguina als nens i nenes menors de 7 anys empadronats a Matadepera que s’hagin portat molt bé durant tot l’any. Pels nens que no estiguin empadronats o que tinguin més de 7 anys i vulguin recollir una joguina, a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà es vendran els targetons fins al mateix 5 de gener a 12 euros. Les portes del Pavelló s’obriran a partir de les 20:30h, i uns minuts més tard, un cop els Reis hagin recuperat les forces, atendran a tots els nens i nenes personalment.

I després de tanta emoció, Ses Majestats es dedicaran durant tota la matinada a repartir els regals. "És important que els més petits marxin a dormir d’hora si volen que passem per casa seva", ha recordat el Rei Melcior.