Dispositiu especial de la Policia de Terrassa per a la nit de Cap d'Any

L’objectiu és garantir la seguretat i reduir al màxim les possibles incidències | El dispositiu suposa un increment d'un 30% del nombre d'efectius que patrullaran la ciutat durant la nit

La Torre
31 de desembre del 2016
Actualitzat el 01 de gener del 2016 a les 9:04h
L’Ajuntament desplegarà la nit de Cap d’Any un dispositiu especial preparat per la Policia Municipal que, juntament amb altres serveis municipals, vetllarà perquè la ciutat acomiadi l’any sense incidències remarcables. El dispositiu suposa un increment d’un 30% del nombre d’efectius de la Policia Municipal que patrullaran la ciutat durant la nit del 31 de desembre.

L’objectiu és reduir al màxim les incidències que es puguin generar al voltant d’aquestes festes i reforçar la seguretat. Així, per tal de prevenir possibles incidents o aldarulls, s’intensifica el patrullatge en aquells punts de concentració d’un alt nombre de persones que celebren l’Any Nou. El dispositiu vetllarà perquè les diverses festes organitzades pels locals d’oci acompleixin la normativa en aspectes relacionats amb el límit de soroll permès, aforament i l’horari de tancament. També es vigilarà les possibles festes clandestines que no hagin demanat els permisos necessaris.

Una altra finalitat és la reducció del número d’accidents de trànsit que tenen lloc com a conseqüència de la mobilitat per carretera. Per això es realitzaran diversos controls preventius d’alcoholèmia i drogues a diversos punts de la ciutat. Durant la nit de Cap d’Any els desplaçaments no acostumen a ser de llarg recorregut, sinó bàsicament a localitats veïnes i per vies ja conegudes.

És per això que els cossos policials aconsellen als conductors que extremin la prudència, ja que els trajectes curts solen ser tan perillosos o més que els moviments de llarga durada i, especialment, es recorda els perills de combinar l’alcohol i la conducció. Per últim, s’aconsella a la ciutadania que s’asseguri de tancar bé els seus domicilis i de no deixar objectes valuosos a l’interior dels seus vehicles i es recorda que, per a qualsevol incidència, els números d’emergència són el 092, de la Policia Local, i el 112 d’emergències.