La Generalitat tornarà a Vacarisses 170 mil euros

El ple municipal aprova les beques menjador per escoles bressol i un protocol per a la prevenció de possibles situacions d'assetjament dins del Consistori

La Torre
30 de desembre del 2016
Actualitzat el 04 de gener del 2016 a les 10:34h

El ple municipal de desembre celebrat aquest dilluns Foto: Aj. Vacarisses


En un dels darrers punts del ple municipal de desembre celebrat aquest dilluns, l’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana, va anunciar que la Generalitat tornarà una part del deute pendent. Segons una conversa mantinguda amb la consellera de Governació, Meritxell Borràs, l’import serà de 170.000 euros. Masana també va assenyalar que l’equip de govern ha retornat les paneres i altres regals rebuts en motiu de les festes nadalenques. Tot i agrair el detall, no consideren adient acceptar-los, en tant que càrrecs públics. L’alcalde vacarissenc va avançar, a més, que es preveu elaborar un codi ètic en aquest sentit.

Els grups municipals Movem Vacarisses i ERC van presentar una moció de rebuig a l’acord comercial d’Associació Transatlàntica per al Comerç i la Inversió (TTIP) entre la Unió Europea i els Estats Units. El text destaca l’impacte "ampli i irreversible" que l’acord tindrà en la nostra vida quotidiana, sobretot, en la salut, l’alimentació, el treball, la seguretat dels productes, el medi ambient, els drets laborals i les polítiques de privacitat. A més, es considera que podria “assaltar els drets de la ciutadania i, en particular, de la classe treballadora”. A banda d’aquesta declaració pública, l’Ajuntament endegarà una campanya per informar la població sobre el TTIP, així com tallers de formació ciutadana que fomentin el debat popular. La moció va rebre el suport de tots els grups del consistori, excepte UIPV, que va abstenir-se.

Subvencions per al servei de menjador de les escoles bressol

En canvi, els vots a favor van ser unànimes quant a la proposta de les bases específiques reguladores de les subvencions atorgades per l’Ajuntament de Vacarisses a l’alumnat de les escoles bressol municipals que hagi utilitzat el servei de menjador durant l’any 2015 de forma permanent (més de 3 dies a la setmana). L’import de la subvenció dependrà de la renda per càpita familiar, des d’un 40% corresponent a les rendes inferiors a 6.000 euros fins a un 15% per a les compreses entre 10.001 i 11.000 euros. Tanmateix, es prioritzaran les rendes més baixes, fins esgotar la dotació pressupostària, de 5.176 euros. La sol·licitud de la subvenció es podrà presentar a l’Ajuntament, entre el 18 i el 29 de gener de 2016.

Acords sobre el personal de l’Ajuntament

El regidor d’Organització administrativa i Recursos Humans, Albert Salamé, va presentar ahir dues propostes. D’una banda, una guia i protocol per a la prevenció i l’abordatge de possibles situacions d’assetjament a l’Ajuntament de Vacarisses. L’objectiu és facilitar la gestió d’aquest tipus de conflictes, de manera que sigui "un instrument útil, tant de prevenció com de suport". Els dos partits a l’oposició, UIPV i VxV, van abstenir-se a l’hora de la votació, després d’explicar que desconeixien el contingut de la guia a debat. D’altra banda, es va donar compte de la pròrroga tàcita de l’acord sobre condicions econòmiques, socials i de treball dels i les funcionàries, així com del conveni col·lectiu del personal laboral de l’Ajuntament vacarissenc.