MAPA El preu de l'aigua de Terrassa, a la franja baixa

Matadepera és qui paga l'aigua més cara de tota la demarcació mentre que Vacarisses és qui té el subministrament més econòmic

Mapa comparant els preus de l'aigua a Catalunya
Mapa comparant els preus de l'aigua a Catalunya | ACA
La Torre
03 de gener del 2015
Actualitzat el 04 de gener del 2016 a les 10:33h
Piera és el municipi on l'aigua és més cara de tot Catalunya. Un cop sumades les taxes de clavegueram i el cànon de l'aigua, el preu per metre cúbic és de 3,34 euros. És quatre cops més car que Viella, la població catalana amb l'aigua més barata amb un cost final de 0,77 euros el metre cúbic.

L'Agència Catalana de l'Aigua ha elaborat un mapa amb els municipis de més de 5.000 habitants i les capitals de comarca. En ell es comparen els preus de cadascuna de les poblacions. 

L'Ametlla del Vallès, Arenys de Munt i Corbera de Llobregat segueixen Piera en el rànquing de les ciutats amb l'aigua més cara del país. És al voltant de l'àrea metropolitana de Barcelona on es concentren els preus més elevats. A l'altre costat hi ha Viella, Sort, el Pont de Suert, les quatre úniques poblacions on el preu final de l'aigua és inferior a l'euro per metre cúbic. 

A Terrassa, gestionat per Mina Pública d'Aigües de Terrassa, el preu de l'aigua és d'1,909 euros/m3, dels quals un 0,635 corresponen al cànon de l'aigua i un 1,274 al subministrament. Així, la capital vallesana se situa en la part baixa del rànquing de municipis segons el preu de l'aigua. La diferència, per exemple, amb Sabadell és mínima ja que els seus habitants paguen 1,907 euros/m3.

Pel que fa a la resta de la comarca, a Viladecavalls el preu de l'aigua és d'1,788 euros/m3 i se situa en la mateixa franja que Terrassa. A la part baixa, hi ha Vacarisses ja que els seus residents paguen 1,44 euros/m3.

Matadepera és qui paga l'aigua més cara de tota la demarcació. Aigües de Matadepera, l'entitat subministradora dóna aquest servei per un preu total de 2,499 euros/m3. En el desglossament es pot veure que a més del preu de subministrament (1,689 euros/m3) s'hi ha d'afegir el cànon (0,635 e/m3) i la taxa de clavegueram i depuració (0,175 e/m3).

Castellisbal és el segon muncipi amb el preu més elevat per consumir aigua amb 2,302 euros/m3. Igual que Matadepera a més del cànon (0,635) i el subministrament d'Aigües de Castellbisbal (1,384) s'hi ha de sumar la taxa de clavegueram i depuració (0,283).