La riera de Les Arenes fa por i els veïns reaccionen

Diverses associacions veïnals creen una comissió de treball davant la preocupació i el temor que un fort aiguat pugui provocar una tragèdia als vorals de la riera

La Torre
28 de desembre del 2016
Actualitzat el 04 de gener del 2016 a les 12:42h
La riera de les Arenes al seu pas per Terrassa
La riera de les Arenes al seu pas per Terrassa | J.M.O.

La seu de la FAVT va acollir recentment una reunió de representants de les juntes directives de les Associacions de Veïns de Montserrat, Ca n'Anglada, Sant Pere Nord, Egara, Xúquer, Les Arenes-Gripia-Can Motllor, Can Parellada, Les Fonts, Torre-Sana, un veí de Sant Llorenç i representants de la mateixa Federació d'Associació de Veïns de Terrassa. El motiu d'aquesta trobada era debatre la "gran preocupació" que aquestes entitats tenen pel "mal estat" de la Riera de Les Arenes i el "gran temor que pugui succeir un desastre si hi ha una tempesta amb una gran quantitat d'aigua".

Les entitats també es mostren molt preocupades i molestes per la "insuficient activitat tant de la ACA. (Agència Catalana de l'Aigua) com del nostre Ajuntament de Terrassa" ja que consideren que tant una com l'altra "no solucionen la problemàtica de neteja i adequació d'aquesta riera". En la reunió també van manifestar el seu malestar per la desinformació que hi ha sobre com està en aquest moment el litigi judicial que manté l'Ajuntament de Terrassa contra l'ACA. "La manca d'informació per ambdues dues parts i una activitat insuficient, crea una situació molt perjudicial per a tots els barris que vivim al costat d'aquesta riera". Per aquestes raons, han cregut convenient crear una "comissió de treball" de totes les entitats unides, conjuntament amb la FAVT, per "sumar forces i aconseguir la neteja i adequació amb garanties de la Riera de les Arenes". 

Justament, poc després que es fundés aquesta comissió, l'Ajuntament de Terrassa i la mateixa ACA van anunciar actuacions en diversos torrents de la ciutat, entre els quals s'hi troba la riera de Les Arenes.