Les escultures de Jacint Morera, a Amics de les Arts de Terrassa

L'entitat també acull una taula rodona sobre l'artista egarenc

La Torre
27 de desembre del 2016

Pessebre de Jacint Morera Foto: A.T.

El Museu de Terrassa ha prestat 28 peces del seu fons a Amics de les Arts per a l’exposició Les Escultures de Jacint Morera” que es podrà visitar fins al 7 de gener a la sala d’actes de la seu de l'entitat (c/ Teatre, 2).

Jacint Morera i Pujals (Terrassa, 16 de novembre de 1915 – Calonge, 1 de juliol de 1989) va ser un artista que, partint d’una formació hereva de la tradició noucentista, es va interessar ben aviat pels corrents artístics més avantguardistes. El seu llenguatge plàstic és, en moltes ocasions, innovador però revela un coneixement i un respecte per la tradició.

Al llarg de més de cinquanta anys va treballar diverses tècniques –tremp, pastel, oli, dibuix, il·lustració, collage–, gèneres –retrat, natura morta, paisatge, pintura religiosa– i formats. Des de finals dels anys 40 del segle XX fins a poc abans de morir, Morera va realitzar el pessebre oficial dels Amics de les Arts. El seu objectiu era trencar amb l’immobilisme i el classicisme estilístic pessebrista de la ciutat. Els seus naixements eren diferents, no deixaven ningú indiferent, i fins i tot van ser considerats irreverents. Eren obres amb formes i materials diversos –paper, filferro, pedres, ampolles buides, porexpan, arpillera, paper de plata, tela, guix, metall, suro, cartolina, etc.-

El Museu de Terrassa compta en les seves col·leccions amb una trentena d’obres de Morera.

D'altra banda, el proper dimarts 29 de desembre de 2015, a les 19h, a la Sala d'Actes tindrà lloc una taula rodona sobre l'artista amb la participació de Josep Lluís Corredor Mateos, Miquel Àngel Codes Luna, Màrius Samarra i Josep Maria Font. Amb Albert Novellón com a moderador. L'entrada és gratuïta.