Sant Cugat amenaça amb dur a judici el bisbat de Terrassa

S'insta a què renunciï a l'església i la Casa Abacial en favor de la parròquia de Sant Pere, tot demanant que sigui anul·lada per part del Registre de la Propietat

Vista general del monestir de Sant Cugat
Vista general del monestir de Sant Cugat | Foto: Wikipedia
La Torre
27 de desembre del 2016
Actualitzat el 28 de desembre a les 8:53h

Vista general del monestir de Sant Cugat Foto: wikipedia


El ple de Sant Cugat ha aprovat una moció per posar en valor i preservar el conjunt monumental del Reial Monestir, amb els vots a favor d’ICV-EUiA, Convergència, CUP, ERC-MES i PSC, i les abstencions de C’s i PP. 

S'insta el bisbat de Terrassa perquè renunciï a la inscripció efectuada de l’església i de la Casa Abacial en favor de la parròquia de Sant Pere de Sant Cugat del Vallès, tot demanant que sigui anul·lada per part del Registre de la Propietat. I afegeix que "en el cas de no produir-se l’esmentada renúncia i anul·lació de la inscripció a petició del mateix bisbat abans del 7 d’Agost del 2016, per part de l’Ajuntament s’iniciaran les pertinents accions legals en via judicial en defensa del patrimoni del poble santcugatenc com a element identitari del municipi".

La moció recorda que el conjunt monumental, format per l’Església, el Claustre, la Casa Abacial i l’entorn emmurallat, és un Bé Cultural d’Interès Nacional. I que constitueix el principal element patrimonial de la ciutat i esdevé també referència de la identitat local santcugatenca.

El text aprovat, expressa "el ferm compromís del ple municipal en el manteniment i millora així com l’estudi del Pla Director de l’Església redactat sota l’impuls de la Generalitat i l’Ajuntament". De la mateixa manera, la moció acorda "la constitució, el proper mes de gener del 2016, d’una comissió gestora interinstitucional (Ajuntament, Generalitat, Diputació de Barcelona, parròquia de Sant Pere, Grup d’Estudis Locals)".