Ballart afirma que Terrassa és a l'AMI per evitar un alcalde independentista

L'alcalde remarca que ni es paguen les quotes ni es va a cap reunió i que "és com si no hi fóssim. És un tema totalment irrellevant"

La Torre
24 de desembre del 2015
Actualitzat a les 16:32h
Ple municipal de Terrassa
Ple municipal de Terrassa | Cristóbal Castro

Captura de la conversa a Facebook de l'alcalde amb un egarenc


La adhesió de Terrassa a l'Associació de Municipis per la Independència va ser una jugada purament estratègica de l'alcalde Jordi Ballart i del PSC. Se Sabia, però ara el líder socialista terrassenc encara ho ha deixat més clar en el seu Facebook en una conversa mantinguda amb un votant del partit. A ERC Republicana li ha faltat temps per difondre-ho a través de les xarxes socials des dels comptes de Twitter del portaveu municipal, Isaac Albert, i del president, Carles Caballero.

Ballart confirma que l'adhesió és el peatge que es va pagar a Convergència per formar un equip de govern estable, tot i que el PSC no hi creu i fins i tot hi està en contra. Afirma que va ser un "vot estratègic per evitar un pacte entre els perdedors i que avui hi hagués un alcalde independentista". A més, remarca que ni es paguen les quotes ni es va a cap reunió. "És com si no hi fóssim. És un tema totalment irrellevant".
 

Ple municipal de Terrassa Foto: Cristóbal Castro


Val a dir que Terrassa en Comú i ERC havien arribat a una cord per fer Xavi Matilla, líder dels comuns, alcalde, tot i que per sumar calia el suport de la CUP i de Convergència, que se'n va desmarcar per acabar amb un pacte amb els socialistes. L'adhesió a l'AMI es va destacar com el preu que es posava a aquesta sociovergència, sorprenent després que durant molts anys CiU fos l'oposició. Si hagués quallat el pacte de Terrassa en Comú i ERC, amb el suport de la CUP i dels nacionalistes egarencs, l'alcalde no hagués estat independentista, atès que el candidat acordat era Xavi Matilla.