Els vestits paper de Vacarisses, al Concurs Nacional de Mollerussa

Els dos vestits de l'Ass per la Cultura i Lleure
Els dos vestits de l'Ass per la Cultura i Lleure | Foto: A.V.
La Torre
24 de desembre del 2015
L’Associació per la Cultura i el Lleure de Vacarisses ha tornat a participar al Concurs Nacional de Vestits de Paper de Mollerussa, que ja arribat a la 50a edició. La gala, presentada per l’actriu Sílvia Bel, va comptar amb la desfilada de 85 vestits de paper. En representació de l’Ajuntament de Vacarisses, va assistir-hi el regidor de Cultura, Pere Casas.
 
L’entitat vacarissenca va participar-hi en dues categories: la d’Època, amb un vestit dels anys 20 brodat amb fil de paper, i la de Moda Actual, amb un dues peces i barret. Van lluir-los les models de Vacarisses Jana Flotats i Iona Duran.
 
Els vestits no van obtenir cap guardó, tot i l’elogi que van rebre per part del cèlebre dissenyador Antoni Miró, present a la desfilada. Tanmateix, des de Cultura i Lleure, remarquen el fet de dur Vacarisses a tot arreu, tenint en compte el caràcter internacional que ja ha adquirit el certamen.
 
Llibre commemoratiu

Per commemorar una data tan assenyalada, l’Ajuntament de Mollerussa ha publicat el llibre 50 anys de vestits de paper a Mollerussa, escrit per Miquel i Carme Polo. A l’interior de la seves pàgines, s’esmenta la participació, des de fa 13 anys, de l’Associació per la Cultura i el Lleure de Vacarisses, guardonada en diverses ocasions. Per exemple, va aconseguir el primer premi d’Època de 2006, amb la reproducció d’un dels vestits i l’ombrel·la que l’actriu Audrey Hepburn va lluir a My Fair Lady i que va teixir Maria Àngels Serrasolsas. L’any 2011 van obtenir el tercer guardó de la mateixa categoria, amb un vestit inspirat en la pel·lícula L’edat de la innocència. I un any més tard, Serrasolsas i Àngela Ter es van inspirar en la moda americana de finals del segle XIX per confeccionar un vestit que va rebre el premi d’El Corte Inglés de 2012. A la passada edició, la inspiració va ser la madrastra de la Blancaneus a l’hora de crear Mirallet, mirallet..., qui és la més bella?, de Serrasolsas, que va obtenir el tercer premi de la categoria de Fantasia.