El Vallès aposta per empreses turístiques d'alta qualitat

Un total de 27 establiments, una desena de Terrassa i Matadepera, han obtingut aquest 2015 el segell SICTED

La Torre
26 de desembre del 2015
Un total de 27 establiments del sector turístic han obtingut aquest 2015 el segell de qualitat turística SICTED. Es tracta de diferents empreses, restaurants, hotels, punts d’informació o recursos que han estat guardonats, generant valor pel visitant i per la destinació. 

Aquest any els establiments que han superat el Comitè de Distinció i han rebut el segell de qualitat són: Hotel QGAT SUITES And EVENTS, Restaurant Can Viners, Restaurant La Pastora, Dinamic Solutions, CIMA, Hotel Terrassa Park, Emocions, Punt d’informació de Rubí-Oficina de Turisme, Museu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, Hotel Don Cándido, Museu de la Vida al Camp, Espai Cultura Fundació Sabadell 1859, Museu-arxiu de la Fundació Folch i Torres, Restaurant La Mola, Àrea d’Esplai Torrent de l’Escaiola, Oficina de Turisme de Terrassa, Centre de Serveis per a Empreses, Rossinyol Nou, Museu d’Art de Cerdanyola, Alberg Molí de Sant Oleguer, Hotel Arraona, Casa Alegre de Sagrera (Museu de Terrassa), Seu d’Ègara (Museu de Terrassa), Doubletree by Hilton Hotel & Conference Center La Mola, Arqueolitic, Ara d’Espai les Arenes i el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. 

El president del Consorci de Turisme, Victor Puig, explica que "aquest segell de qualitat té per objectiu aconseguir un nivell de qualitat homogènia dins de les destinacions turístiques, entre els diferents elements, públics i privats, que intervenen en la formació de l’experiència turística". També afegeix que "des del Consorci volem felicitar a tots els establiments i recursos, tant de l’àmbit públic com privat, que han aconseguit la distinció aquest 2015, fruit del seu esforç i la voluntat de millora constant". 

Durant els propers mesos, des del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, es treballarà per donar a conèixer el SICTED i informar a les més empreses i serveis turístics de la comarca dels beneficis que aquest segell implica, tant per la millora en la gestió interna de l’empresa com a efectes de promoció i fidelització de la clientela, per tal que realitzin la seva adhesió i participin al programa durant el 2016.

El distintiu de qualitat SICTED 

Amb l’objectiu d’incrementar la competitivitat turística de la comarca, durant el 2013 el Consorci de Turisme del Vallès Occidental va començar a treballar amb empreses de diferents sectors per tal implantar el distintiu de qualitat SICTED. Cada any, les empreses i serveis turístics participants reben formació, assistència tècnica individualitzada i assisteixen a tallers per tal de poder obtenir a final d’any el distintiu i la placa corresponent. Abans però han de passar una avaluació, els informes de les quals es revisen a la Taula de Qualitat de la destinació, un òrgan col·legiat que té com a principal funció aprovar anualment els informes d’avaluacions externes i proposar la concessió, renovació o revocació del distintiu a les empreses participants a SICTED.

La Taula, formada per representants del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, Diputació de Barcelona, les cambres de comerç de Terrassa, Sabadell i Barcelona, els ajuntaments de Rubí, Sabadell, Terrassa i Sant Cugat, els 3 gremis d’hostaleria de la comarca, el PN Sant Llorenç del Munt i l’Obac i l’Unió de Consumidors de Catalunya, es va reunir el passat dia 5 de novembre i, del grup d’establiments que treballen en el procés d’implantació del segell, va proposar a 27 els quals han superat satisfactòriament el Comitè de Distinció i per tant renoven o obtenen aquest distintiu que acredita la seva qualitat turística.