Cada poble de la comarca de Terrassa va a la seva a l'hora de votar

Les dinàmiques locals deixen a vegades resultats curiosos

J.M.O.
21 de desembre del 2015
Actualitzat a les 12:05h
La comarca és una, però dins hi ha municipis grans i petits, d'esquerres i de dretes, independentistes i unionistes. La clau local és fonamental en tot tipus d'eleccions, i per tant no és estrany el comportament que hi ha hagut en les espanyoles de 2015. El gran guanyador a Catalunya, i a l'area egarenca ha estat En Comú Podem, assolint el primer lloc a Viladecavalls, a la capital, a Castellbisbal i a Vacarisses. A Ullastrell és la tercera força i a Rellinars la segona. Fins aquí resultats relativament normals i semblants als de la resta del país. Llavors sorgeix aMatadepera un bolet aïllat, i el triomf se l'endú Democràcia i Llibertat. I, a més, En Comú Podem no éstà al podi, ni entre els quatre primers, i cal anar-lo a buscar al cinquè lloc. La clau local ha estat més clau que mai en aquest cas.

C's va amunt i avall en funció del municipi. Del segon lloc de Viladecavalls i Castellbisbal, al cinquè de Rellinars, passant pel quart d'Ullastrell i Matadepera, i el tercer de Terrassa. A Matadepera també és on el PP treu una mica el cap, mentre a la resta s'enfonsa en la classificació. En el cas d'ERC, un dels elements més destacables és que el seu pitjor resultats l'aconsegueix a la capital. Esquerra queda quarta a Terrassa.

El PSC treu uns grans resultats a la capital, tot i que no es pot dir el mateix dels que té a la resta de la comarca. Segon a Terrassa, és cinquè a Viladecavalls i sisè a Ullastrell, i manté relativament el tipus a Castellbisbal, Vacarisses i Rellinars (quart lloc).