L'Ajuntament impulsa un programa d'inserció per a persones sense recursos

Les persones triades replantaran els arbres caiguts en la ventada

La Torre
18 de desembre del 2015
Actualitzat a les 15:31h
L'Ajuntament de Terrassa crearà un programa d’inserció sociolaboral adreçat a persones en situació vulnerable per replantar arbres caiguts durant la ventada del desembre de 2014.

Els serveis municipals d’Ocupació, Serveis Socials i Manteniment Urbà estan treballant en el disseny d’un circuit per a la contractació de persones sense recursos a partir d’un procés de seguiment per part dels serveis socials municipals.

La contractació d’aquestes persones farà possible la replantació d’arbrat en diferents espais urbans afectats per la ventada. El programa es dotarà amb diners procedents de la darrera subvenció de 877.000 euros atorgada per la Diputació de Barcelona i anunciada el passat dia 9.

Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament de Terrassa vol obrir una nova via per a generar possibilitats d'inserció real, prioritzant les persones que no reben cap prestació. El programa proporcionarà a les persones seleccionades un lloc de treball temporal, però també formació i experiència que facilitarà la cerca de feina un cop finalitzat el contracte. La contractació de personal i els treballs de plantació es duran a terme durant la tardor de l’any vinent, ja que els arbres s’han de plantar en època de fred i prèviament a l’inici dels treballs s’ha de dur a terme la redacció del projecte, establint el funcionament del circuit, les condicions d’accés i el procés de selecció i de contractació de personal.

La Diputació de Barcelona va anunciar el passat 9 de desembre l’atorgament a l’Ajuntament de Terrassa d’una subvenció de 877.000 euros per a contingències en situació d’emergència a conseqüència de l’episodi violent de vent que va patir Terrassa fa un any. El mateix dia, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va anuciar que part d’aquests diners es destinarien a la replantació dels arbres que el vent va tombar al nucli urbà.