SAT destaca que l'objecció electoral és «una actitud conscient i política»

El col·lectiu egarenc se solidaritza amb el jove de Terrassa que s'ha negat a participar en una mesa electoral aquest 20-D

Mostra de suport al jove que ha decidit no presentar-se el 20-D a una mesa
Mostra de suport al jove que ha decidit no presentar-se el 20-D a una mesa | Foto: Cristina Moraguez
Lluïsa Tarrida
17 de desembre del 2015
Actualitzat a les 10:31h

Mostra de suport al jove que ha decidit no presentar-se el 20-D a una mesa Foto: Cristina Moraguez


Aquest dimecres, Solidaritat Antirepressiva de Terrassa s'ha concentrat davant de l'Ajuntament de Terrassa com a mostra de suport a un company membre dels moviments socials de Terrassa que ha expressat la seva "disconformitat per qüestions ideològiques per no creure en el sistema electoral i de representació de partits" i que no participarà en la mesa electoral aquest 20-D. El col·lectiu considera que la coacció i amenaçada amb multa econòmica i penes de presó és "desmesurada" i que reivindiquen la prevalença de "la llibertat d'opinió, expressió i acció".

Franki, portaveu de SAT, ha explicat a La Torre que "no entenem que una persona que ha expressat la seva negativa a participar en aquest sistema ha d'estar obligar a fer-ho i a més sota coacció. Un sistema perquè sigui vàlid ha de tenir la creença de la gent, si no és absurd", i per aquest motiu Solidaritat Antirepressiva "fem nostre la seva reinvindicació i li farem costat i assumirem qualsevol tipus de repressió que pugui tenir".

La lluita pel reconeixement de l'objecció de consciència al sistema electoral no és d'ara, ja fa diversos anys que es "practica" a tot l'Estat. Tot i així la seva visibilització és poca "perquè són peticions individuals fruit d'un sorteig i per aquest motiu costa visibilitzar un moviment que aglutini totes aquestes persones, la majoria opten per no anar-hi o buscar una excusa i no donen a conèixer la seva posició". A Terrassa, només hi ha hagut una persona que ha decidit¡ fer-ho públic, i per això "volem destacar la valentia del company, perquè no és una acció passiva sinó una actitud conscient i política on es qüestiona el sistema establert", ha recalcat Franki.