Terrassa acull un Campionat de Natació amb grans figures

Jèssica Vall, Melani Costa o Mireia Belmonte trepitjaran les instal·lacions del Club Natació Terrassa des d'aquest divendres i fins diumenge

La Torre
17 de desembre del 2015
Actualitzat el 18 de desembre a la 13:22h
Acte de presentació del campionat absolut
Acte de presentació del campionat absolut | Foto: CNT

Els dies 18, 19 i 20 de desembre, el CN Terrassa acollirà una nova edició del Campionat de Catalunya de Natació Absolut OPEN. Una competició amb les figures de la natació actual i la presència de la selecció absoluta RFEN. 

524 nedadors i nedadores de 66 clubs catalans i de la resta de l’estat participaran en aquesta competició farcida d’estrelles. Entre els noms que sonaran, hi ha els de la selecció espanyola de natació, amb Jèssica Vall, Melani Costa, Duane da Rocha i molts més medallistes internacionals, a més d’altres nedadors de talla internacional com Marc Sánchez, Juanmi Rando, Judit Ignacio i joves com Àfrica Zamorano o Joan Casanovas. Mireia Belmonte també competirà a l’OPEN català. Serà en la jornada de diumenge, atès que està inscrita en els 1500 m lliures. Un altre nom que torna a la competició és Aschwin Wildeboer, que també estarà els tres dies a Terrassa.

L'OPEN català serà una gran competició de natació amb curses d'un altíssim nivell. Es presenta com la segona competició de la temporada en piscina de 50 metres per a tots els nedadors i nedadores que aspiren a la classificació olímpica. La competició del CN Terrassa servirà per a què tothom es pugui provar de cara al primer gran repte de la temporada, el Campionat d’Espanya OPEN que també es disputarà al Vallès, al CN Sabadell, entre el 19 i el 22 de març. En aquesta cita de març, els nedadors i nedadores hauran de fer les marques mínimes per classificar-se per als Jocs Olímpics de Rio 2016. 

El Campionat de Catalunya és també XXVI Trofeu Ciutat de Terrassa i XIX Trofeu Memorial Jaume Cardellach i, per tant, està inclòs en el Circuit Català de Trofeus de Natació. Per aquest motiu, hi haurà premis en metàl·lic per als vuit primers nedadors de la Taula Fina i els campions de les proves de velocitat 

(Premi Velocitat), repartits de la següent manera:
Taula FINA: 1r 300 € / 2n 250 € / 3r 200 € / 4t 175 € / 5è 150 € / 6è 125 € / 7è 100 € / 8è 75 €
Premi Velocitat: 100 € per cada campió de les proves de 50 m 

Així mateix, el Club Natació Terrassa atorgarà el XIX Trofeu Memorial Jaume Cardellach al guanyador dels 200 metres estils en categoria masculina i femenina valorat en 200 €. Igualment, el club que s’imposi en la classificació conjunta serà guardonat amb el XXVI Trofeu Ciutat de Terrassa.

El Club Natació Terrassa presentarà una convocatòria formada per 31 nedadores i 22 nedadors sota la direcció tècnica de Miguel Vázquez i Francesc Xavier Reina.

Seguiment del campionat 

Els resultats del campionat podran seguir-se a la web de la Federació Catalana de Natació. De la mateixa manera, en la pàgina oficial de Facebook del CN Terrassa, http://www.facebook.com/clubnatacioterrassa, es podran conèixer de forma immediata els resultats més destacats dels representants del club.