Neteja de vegetació i arbres caiguts a rieres de Terrassa

Els treballs s'han desenvolupat en diversos trams, de 4 quilòmetres en conjunt, de les lleres dels torrents Fondo, Can Sales i de la riera de Gaià

La Torre
16 de desembre del 2015
Actualitzat el 18 de desembre a la 13:25h

Riera de Gaià (Terrassa), després dels treballs Foto: ACA


L'Agència Catalana de l'Aigua ha finalitzat diverses actuacions de manteniment i conservació de lleres dutes a terme en diversos cursos fluvials de Terrassa, que havien quedat malmesos arran de l'episodi de ventades registrat a la zona a finals de l'any passat. Els treballs s'han concentrat en els torrents de Fondo (tram de la font del Ferro), Can Sales (entre la depuradora de Matadepera i Can Sales) i la riera de Gaià (entre Can Gotard de la Muntanya i Can Gonteres). En total, s'ha treballat en 4.000 metres de llera.
 
Els treballs, finançats de manera íntegra per l'ACA i executats per l'empresa pública Forestal Catalana SA, han consistit en la retirada d'arbres caiguts o en risc de precipitar-se, així com l'eliminació de vegetació que estava acumulada en alguns punts de la llera. Les mesures garantiran el lliure flux de l'aigua i minimitzaran el risc d'afectacions en cas d'avingudes.
 
Actuacions en lleres previstes per al 2015
 
L’Agència Catalana de l’Aigua està destinant més d’un milió d’euros en actuacions de manteniment i conservació de lleres aquest 2015 dins l’àmbit de les conques internes.
 
Una partida de 400.000 euros s’està destinant per actuacions fora de zona urbana; 300.000 euros per actuacions conveniades amb els ajuntaments (on l’ACA aporta el 80% de l’actuació i els consistoris beneficiats el 20% restant) per treballs dins de zona urbana i, finalment, 340.500 euros en actuacions d’emergència en lleres afectades per les ventades i riuades registrades durant la tardor de 2014. Dins d'aquesta darrera partida, precisament a Terrassa es va aprovar un pressupost proper als 43.000 euros per les 3 actuacions esmentades en lleres afectades per les ventades de la tardor passada.