Tastet de futbol a l'IES Cavall Bernat amb l'Escola Manu Lanzarote

La Torre
16 de desembre del 2015
Entrenament amb alumnes del centre sota supervisió
Entrenament amb alumnes del centre sota supervisió | Foto: EF Manu Lanzarote

Aquest dilluns, l'Escola de futbol Manu Lanzarote va realitzar a l'IES Cavall Bernat de Terrassa, amb la col·laboració del professor d'educació física i el director de l'institut, un tast esportiu i un petit entrenament a les seves instal·lacions. L'exercici va consistir en un escalfament per evitar lesions i després partits de tres contra tres amb quatre porteries FUNiño, donant una explicació del nivell de millora que pot donar aquest joc a la jugadora.

Un dels aspectes a tenir més en compte d'aquest sistema, és que en utilitzar quatre porteries enlloc de dues, s'augmenta la visió perifèrica per sobre de la visió túnel que es té amb dues porteries, i el fet de reduir els equips a tres jugadores, fa que el joc sigui molt més participatiu, dinàmic i engrescador per a moltes noies que no tenen encara un domini acurat de la pilota. 

Tota aquest activitat ha estat organitzada per un dels precursors d'aquesta modalitat de joc i integrant de l'Escola Manu Lanzarote, Ezequiel Segura, confrare del conegut Horst Wein, que ha publicat més de 30 llibres i nombrosos articles esportius. Aquest ex-jugador d'hoquei herba, que va arribar a ser internacional 40 ocasions amb Alemanya i director del torneig d'hoquei en els Jocs Olímpics de 1972, va ampliar el seu camp de treballs esportius en el futbol, sent un dels responsables en la evolució tant de l'hockey com del futbol base, amb els seus plantejaments que han afavorit que els més petits aprenguin més amb l'hockey-3 i l'hockey-5 i amb el futbol-7 que es practiquen a la base.