El Laboratori Ambiental de Mina manté la bona salut

La Entidad Nacional de Acreditación l'ha auditat de forma satisfactòria i sense cap no conformitat

La Torre
26 de desembre del 2015
La Entidad Nacional de Acreditación (ENAC) ha renovat l’Acreditació del Laboratori Ambiental de Mina, Aigües de Terrassa, en la competència tècnica de tots els processos que desenvolupa, en concret, per a la realització d’anàlisis físico-químics d’aigües continentals, residuals i de consum i, també, anàlisis microbiològics d’aigües de consum, continentals i aigües de circuits i piscines.

L’acreditació s’ajusta a la Norma UNE-EN ISO/IEC 17.025 i es produeix després de l’auditoria que ha fet l’ENAC al Laboratori Ambiental de l’empresa. Amb aquest nou reconeixement a la qualitat dels serveis que ofereix l’empresa, des de la direcció general s’ha manifestat que “seguirem treballant perquè el nostre Laboratori Ambiental continuï sent una de les instal·lacions de més prestigi a nivell estatal”.

La Entidad Nacional de Acreditación és l’organisme designat per l’Administració estatal per establir i mantenir el sistema d’acreditació a nivell de tot l’estat, d’acord amb les normes internacionals, seguint en tot moment les polítiques i recomanacions establertes per la Unió Europea. La seva missió és avaluar la competència tècnica dels organismes avaluats, com els Laboratoris, per generar confiança a l’Administració, al mercat i als usuaris. El Laboratori Ambiental posseeix ininterrompudament aquesta acreditació des del juliol de 2002, i des de llavors ha ampliat successivament els paràmetres acreditats, com per exemple l’any 2014 que es va ampliar l’acreditació per a les les aigües de consum, continentals i continentals tractades (inclou aigües de circuits i piscines) amb la detecció i recompte de Legionel·la spp amb identificació de Legionel·la pneumophila, així com la seva presa de mostra.

El Laboratori Ambiental disposa de l'equipament tecnològicament més avançat i personal altament qualificat i es troba entre els laboratoris de primer nivell del sector, assegurant la qualitat de l'aigua sense dependre de laboratoris externs i, a més, oferint serveis a tercers que compleixen amb els més estrictes criteris d'exactitud i precisió. Està especialitzat en l'anàlisi d'aigües de tot tipus, tant de l'aigua natural de pous, rius, llacs i embassaments, com de les aigües de procés, en el seus diferents estadis, així com la de les torres de refrigeració, l'aigua emmagatzemada, la de consum de la xarxa de distribució i la de consum envasada, la recreativa i lúdica i l'aigua residual.