Just Sociats guanya la Cursa de Muntanya Ciutat de Terrassa

Ismael Ventura i Teresa Pons s’imposen en el duatló, mentre que l'egarenc Dani Ratera venç la cursa en categoria júnior

15 de desembre del 2015

Sociats es va imposar en la cursa de muntanya Foto: CNT

El Club Natació Terrassa, a través de la secció de triatló, va organitzar la sisena edició del Duatló i Cursa de Muntanya Ciutat de Terrassa, inclosa en el Circuit Català de Duatló de Muntanya i en la Lliga de Clubs, en el marc del calendari de la Federació Catalana de Triatló. La prova, que va aplegar 528 inscrits (232 en la cursa i 296 en la duatló), va ser, a més, Campionat de Catalunya per Grups d’Edat. Com en les edicions anteriors, 50 cèntims de l’import de la inscripció de cada participant van destinar-se a la Marató de TV3, dedicada a la diabetis i l’obesitat, les malalties metabòliques més freqüents de Catalunya.

El matí va arrencar amb la disputa de la Cursa de Muntanya sobre deu quilòmetres de recorregut. En l’apartat masculí, el triomf va recaure en Just Sociats, que va imposar-se folgadament amb una marca de 37’15”. L’egarenc va avantatjar el segon i tercer classificats, Sergi Padrós i Marc Mascarill (FEEC), en més de tres minuts. Ambdós van aturar el crono en 40’21”. Cal destacar que el triatleta del CN Terrassa Cicles Morenito Dani Ratera va assolir la victòria en categoria júnior amb un temps de 43’41”.

En categoria femenina, Txell Jarqué (Absolut Sport) va dominar la cursa amb comoditat. Va creuar la meta en 44’49”, més de tres minuts per davant d’Ada Carrasco, segona amb 48’02”. Lola Espinosa va pujar al tercer graó del podi amb 48’29”.

Ismael Ventura guanya un duatló molt ajustat

Després de la Cursa, va arribar el plat fort del dia, el Duatló de Muntanya, integrat per tres sectors: 6 quilòmetres de cursa a peu, 20 quilòmetres en bicicleta tot terreny i 3 quilòmetres finals més de cursa a peu, en un recorregut que va transcórrer pels camps del voltant de Can Roca. Ismael Ventura (CT Montornès) va proclamar-se guanyador d’una prova molt disputada, atès que els tres primers classificats van quedar separats per només divuit segons. Ventura va establir un temps d’1h21’20”, tot superant en dotze segons Aníbal Fidalgo (Club Medina Triatló), segon amb 1h21’32”. El tercer lloc va recaure en Francesc Freixer (Grup Esportiu Esteve), amb una marca d’1h21’38”.

Quant a l’apartat femení, Teresa Pons (Prat Triatló 1994) va imposar-se amb un registre d’1h47’15”. Va avantatjar en un minut i mig Núria Ferrer (CN Reus Ploms), segona amb 1h48’34”. Aina Picas, també del CN Reus Ploms, va completar el podi amb una marca d’1h51’03”.