Tommaso Ciuti s'endú la Copa del Món d'Esgrima Terrassa 2015

La Torre
15 de desembre del 2015
Per segon any, l'italià ha vençut tot la bona participació dels japonesos
Per segon any, l'italià ha vençut tot la bona participació dels japonesos | Foto: Ferran Boada

Podi de la Copa del Món d'Esgrima Foto: Ferran Boada


Aquest cap de setmana s'han viscut intenses emocions esgrimístiques a Terrassa. Per quart any, la ciutat ha acollit un esdeveniment internacional de primera magnitud, la Copa del Món d'Esgrima Terrassa, edició 2015, en categoria júnior i modalitat floret masculí. El torneig era puntuable pel circuit de la Copa del Món.
 
Totes les mirades estaven fixades en l'equip italià, clar dominador de l'edició de l'any passat, però una sorprenent irrupció de l'equip japonès ha escombrat l'hegemonia azzurra en l'especialitat. Els nipons han fet els deures durant aquest any, i amb disciplina, concentració i combativitat, amb una esgrima sublim han neutralitzat l'espontaneïtat dels italians, aconseguint emular la gesta italiana de l'any passat, i col·locant fins a 3 tiradors a les semifinals. Tot i així, Tommaso Ciuti ha aconseguit resistir el tsunami i ha portat el títol al país transalpí per segon any consecutiu. Ciuti ha vençut a la final japonès Yoshiki Abe per 15 tocats a 10, que ha fet gala de gran precisió i velocitat. Els nipons Yudai Nagano i Kenta Suzumura l'han acompanyat al podi amb el tercer lloc ex aequo.

Carlos Llavador​ guanya l'Open Internacional
 
La resta potències esgrimístiques com Rússia, França o Alemanya han estat puntuals a la cita amb l'equip de gala, i els seus tiradors més avantatjats com el rus Grigoriy Semenyuk o el francès Alexandre Sido, que havien hagut de centrar el seu entrenament tàctic en mirar d'aturar el gran favorit, l'intractable Francesco Ingargiola, s'han acabat veient superats per l'equip japonès, física i mentalment molt en forma, que s'ha pres molt seriosament la preparació dels jocs olímpics de Tokyo 2020.
 

Foto: Ferran Boada


Entre els catalans, Roger Garcia-Alcorriz (47), Mihai Manucu (97) i Xavier Esmendia (109) han completat amb bon paper la representació catalana al torneig. En total, 133 participants, de 27 països han donat un recital d'esgrima del més alt nivell, i el públic que s'ha acostat a Can Jofresa ha pogut gaudir d'aquest esport.
 
A més del plat fort de la Copa del Món, diumenge 13 es va viure l’Open Internacional d’Esgrima Terrassa, en categoria absoluta, en modalitats floret masculí i femení que van completar l'esdeveniment. Les dues proves eren puntuables tant pels circuits estatal del rànking absolut, com pel Circuit Europeu Sub23. El vencedor en floret masculí ha estat el madrileny Carlos Llavador, que s’ha imposat a la final al nipó Toshiya Saito.
 
En modalitat floret femení, la italiana Marta Camilletti s'ha imposat amb elegància, vencent a la final a la gallega Maria Marino. La catalana Bàrbara Ojeda, intensa i batalladora, ha aconseguit un èxit espectacular pujant al podi en tercer lloc. En un agredolç i emocionant assalt, Ojeda ha tingut Camilletti contra les cordes, però la italiana, sempre concentrada ha remuntat l’assalt en els instants finals i ha vençut per la mínima, 15-14.
 
L’esdeveniment ha estat coorganitzat amb èxit pel Club d’Esgrima Ciutat de Terrassa i la Federació Catalana d’Esgrima.