Galí defensa la gestió de Mina i insta a un «debat serè»

El president de Mina, Aigües de Terrassa demana que s'opini sobre el model de gestió de l'aigua per a Terrassa des d'un "coneixement suficient de la realitat de l'actual situació" i lamenta que apareguin informacions poc precises i s'oblidin d'altres de "rellevants"

La Torre
14 de desembre del 2015
Actualitzat el 15 de desembre a les 9:31h
El president de Mina, Aigües de Terrassa, Marià Galí, defensa en un article d’opinió publicat al web de l'entitat que és "legítim i convenient opinar" sobre el model de gestió de l’aigua que es vol per a Terrassa, sempre que es faci "des d'un coneixement suficient de la realitat de l’actual situació", i que aquesta es compari amb “les referències del sector més similars”.

En l’article, que porta per títol Per un debat serè i enriquidor, però des del coneixement, Galí lamenta que en el debat sobre el model de l’aigua a la ciutat s’estigui fent "aparèixer dades i informacions sovint inexactes". De la mateixa manera, considera que s’estan oblidant d’altres de "rellevants" que "cal tenir en compte per valorar correctament la gestió duta a terme per Mina, Aigües de Terrassa".

Galí explica que la qualitat del servei d’aigües d’un municipi es pot mesurar de diferents maneres, seguint una "llarguíssima relació de paràmetres tècnics i de gestió que els professionals del sector procurem tenir permanentment al dia per a poder millorar els resultats" sempre "comparant-nos amb altres empreses del sector i del món empresarial en general". El president de Mina, Aigües de Terrassa assegura que en el cas de Mina "estem en conjunt més que perfectament situats", fet que prova haver obtingut el reconeixement per part d’entitats inspectores, auditores i supervisores en les certificacions ISO 9001, ISO14000, EMAS i EFQM, entre d’altres. "En breu n’anunciarem de noves", avança Galí.

Galí enumera les diverses mesures dutes a terme per mantenir i millorar la qualitat del servei, entre les quals la qualitat sanitària de l’aigua i les inversions fetes per renovar les xarxes de canonades (28 milions d’euros en 93 quilòmetres de xarxa, en els últims 10 anys i en plena crisi). També destaca els resultats de la companyia i les tarifes del servei: "Actualment el preu del subministrament d’aigua a Terrassa és molt raonable en comparació amb els altres quinze municipis de la primera i segona corona de Barcelona superiors als cinquanta mil habitants, entre els quals hi ha alguns amb serveis de gestió municipal pública".