Vendrell: «La política del PP és una amenaça per al medi ambient»

El candidat d'En Comú Podem Josep Vendrell afirma que el Partit Popular és "enemic de l'energies renovables i amic de les nuclears" mentre que ells aposten per "un ecologisme de contingut social"

La Torre
11 de desembre del 2015
El candidat número 3 per la demarcació de Barcelona d'En Comú Podem, Josep Vendrell, ha dit aquest divendres en una visita a Terrassa que és "decebedor que la Cimera del Clima de París no assoleixi cap acord". "Lamentem que amb prou feines hagi format part del debat electoral perquè, tant a la cimera com en aquestes eleccions no estem decidint només els propers quatre anys sinó que estem decidint què li passa a tota una generació de ciutadans i ciutadanes", ha recordat Vendrell afirmant que des de la seva agrupació estan "molt decebuts perquè els acords que s'assoliran no seran ni ambiciosos ni vinculants".

En el marc de l'acte de campanya d'En Comú Podem a la nostra ciutat, el candidat ha aprofitat per valorar les polítiques medi ambientals del Govern de Mariano Rajoy en aquests darrers 4 anys. "La política del PP no només és una amenaça per la majoria de la societat, perquè ha fet unes polítiques d'austeritat que han empobrit les classes mitges i treballadores, sinó que és una amenaça per al medi ambient i pel clima", ha assegurat al mateix temps que ha dit que el president del Govern i candidat del PP és "enemic de l'energies renovables i amic de les nuclears" pel decret d'autoconsum que ha aprovat la majoria absoluta del PP que prohibeix tenir plaques solars als habitatges".

Per Vendrell "la política mediambiental de PP és irresponsable i perillosa perquè, en un moment en què el canvi climàtic és una evidència científica que no discuteix ni el cosí de Rajoy, les emissions de CO2 s'han incrementat un 22%, mentre que a la UE s'han reduït en un 17%". En aquest sentit, el membre d'En Comú Podem ha recordat que el primer que va decidir el PP en arribar al Govern va ser "acabar amb les primes a les energies renovables, cosa que n'ha suposat un cop de destral".

En relació a les propostes d'En Comú Podem en polítiques medi ambientals, Vendrell ha explicat l'aposta "per una transició energètica cap a un model basat en 100% renovables i en zero emissions de carboni, que, a més a més generi llocs de treball. Cal recordar que l'ecologisme que nosaltres defensem té un contingut social". Vendrell també ha explicat que cal "apostar per rehabilitació energètica dels habitatges que, al conjunt de l'Estat, suposaria la creació de 400.000 llocs de treball" i ha verbalitzat la necessitat de fer un pla de mobilitat sostenible, ja que "un dels principals emissors de CO2 i de gasos contaminants és el vehicle privat i cal apostar pel transport públic i no per les grans infraestructures".