​Ara Malikian porta «PaGAGnini», humor i música a Terrassa

El virtuós quartet capitanejat per Malikian
El virtuós quartet capitanejat per Malikian
La Torre
10 de desembre del 2015
Actualitzat a les 16:23h

El virtuós quartet capitanejat per Malikian


Un quartet de música clàssica està a punt de començar un concert però els seus components no estan ben avinguts i les diferències comencen a sorgir al llarg d’un concert que es descontrola. Sobre aquest esquema, la companyia teatral Yllana ha construït l’espectacle PaGAGnini, que aquest divendres arriba al Centre Cultural Terrassa a les 21h. L’espectacle reinventa les formes clàssiques d’un recital i es converteix en un divertit i sorprenent des-concert, el gran públic descobreix en els temes musicals una mirada diferent. 

La companyia madrilenya Yllana, dirigida per David Ottone i amb Eduardo Ortega, Fernando Clemente i Gratxot Ortiz com a integrants, va incorporar per a aquest espectacle el virtuosisme del violinista Ara Malikian. Libanès d’origen armeni, aquest instrumentista va fer el seu primer concert quan només tenia 12 anys, i ha desenvolupat un estil propi influenciat pels seus orígens, que no li ha impedit d’obtenir el reconeixement unànime de la crítica. 

A través del virtuosisme d’aquests grans músics, capitanejats pel mestre Ara Malikian, PaGAGnini repassa alguns moments més importants de la música clàssica:peces de Mozart, Pachelbel, Chopin, Boccherini, Paganini, Falla i d’altres compositors.

L’espectacle PaGAGnini ha rebut els premis al millor espectacle del Festival Fringe d’Edimburg (Escòcia) el 2008 que atorga el diari Three Weeks, el del públic del Festival de Teatre de Chiclana (Càdiz) 2008, el Moerser Comedy Preis 2009 al International Comedy Arts Festival en Moers (Alemanya) i el de millor espectacle musical el 2009 en el Teatre Rojas de Toledo.