Navarro podria ser imputat o testimoni en el cas Mercuri

La peça 29 investiga un presumpte tràfic d'influències en la concessió d'un canal de televisió a Nicola Pedrazzoli

Jaume Collboni, accedint als jutjats de Sabadell
Jaume Collboni, accedint als jutjats de Sabadell | Albert Segura
La Torre
09 de desembre del 2015
Actualitzat el 11 de desembre a les 7:30h
Sabadell Lliure de Corrupció, acusació popular del cas Mercuri, ha indicat que ens els pròxims dies decidirà si demana noves imputacions o testimonis per aclarir els interessos de l'empresari del sector televisiu Nicola Pedrazzoli a Catalunya i Andalusia. La peça 29 investiga un presumpte tràfic d'influències en la concessió d'un canal de televisió i, segons l'acusació, la instrucció del cas no ha permès, fins ara, clarificar res al respecte.

L'advocat de la plataforma, Raúl Garcia, ha apuntat a l'actual cap de llista del PSC Carme Chacón, l'exprimer secretari del partit i excalcalde de Terrassa Pere Navarro, i la líder socialista andalusa Susana Díaz com a possibles "nous imputats o testimonis". "Hi ha molta gent que ha d'aclarir la seva intervenció", ha etzibat l'advocat de l'acusació. Cal recordar que Nicola Pedrazzoli va ser un dels socis del projecte Avui Terrassa, un diari territorial en versió paper gratuïta i digital. La proposta periodística va acabar tancant. Pedrazzoli la va deixar morir, tot i que durant força temps va rebre importants ajuts del Consistori egarenc.

L'exsecretari d'organització del PSC, Jaume Collboni, ha nega que hagi fet cap tipus d'acció per ajudar l'empresari del sector televisiu per facilitar-li l'adjudicació d'una freqüència a petició de l'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos. Collboni ha declarat aquest migdia en qualitat d'imputat en el cas Mercuri per un delicte de tràfic d'influències.

La investigació apunta que Collboni hauria participat en les pressions impulsades per Bustos sobre els consellers del PSC al Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) amb l'objectiu de facilitar la concessió d'una llicència al canal de Pedrazzoli, que estava en plena fase d'expansió territorial a Catalunya. "Jo no tinc res de res a veure amb aquest assumpte, i espero que en les properes setmanes s'aclareixi tot plegat", ha expressat Collboni a la sortida dels jutjats.

Pedrazzoli no es presenta

Avui també estava citat a declarar l’empresari Nicola Pedrazzoli, però finalment no ho ha fet. El seu advocat, que sí que ha fet acte de presència als jutjats de Sabadell, ha explicat que hi va haver un problema en la recepció de la citació judicial, motiu pel qual es preveu que declari pels volts del mes de gener.