Vacarisses es torna a bolcar amb La Marató de TV3

Vacarisses per la Marató prepara un cap de setmana ple d'activitats solidàries

Lluïsa Tarrida
10 de desembre del 2015
Actualitzat a les 15:44h
L'any 2007, els 350 euros recaptats en una tómbola que es va organitzar de forma espontània en uns tallers de Nadal impulsats per l'AMPA de l'escola Font de l'Orpina van anar destinats a La Marató de TV3. Aquesta va ser la primera vegada que el municipi preparava una activitat relacionada amb aquest programa solidari que cada any organitza la televisió de Catalunya. 
 

 


A partir d'aquell any, la participació va anar creixent, es van realitzar més activitats, i com a conseqüència es va anar superant la participació i la recaptació econòmica. Des de l'AMPA van decidir fer un pas més i l'any 2013 es va crear l’Associació Vacarisses per la Marató

Aquesta entitat té com a única finalitat l'organització anual de la festa de la Marató per tal de recaptar el màxim de diners possibles  i aconseguir la participació i col·laboració del màxim d'entitats, veïns, comerços i empreses de Vacarisses i de tots aquells de fora que hi vulguin participar. La festa s'ha anat consolidant any rere any fins al punt que és una de les activitats que es realitzen al municipi que més participació aplega.

L'any passat, amb La Marató dedicada a les malalties del cor es va fer el rècord de recaptació arribant a superar els 9.000 euros (fins aleshores, la major quantitat recollida havia estat el 2010 amb les malalties medul·lars i cerebrals adquirides amb 8.043 euros). 

Enguany, amb La Marató dedicada a les malalties metabòliques, sense voler posar una xifra, organitzadors esperen que es pugui arribar també a una bona recaptació. I per aconseguir-ho s'han preparat al llarg del cap de setmana del 12 i 13 de desembre una multitud d'activitats que van des de un matí ple d'esports (handbol, petanca, bàsquet...), a una cantada de nadales, exhibició de balls, havaneres, concerts i, com no, la gran tómbola. Totes les activitats es duran a terme al poliesportiu municipal de Vacarisses i el preu simbòlic són 5 euros per a nens de partir de 2 anys. L'entrada per adults és gratuïta.
 

Programa d'actes de La Marató a Vacarisses