Cau una organització criminal que robava en domicilis del Vallès

Material recuperat per als Mossos
Material recuperat per als Mossos | Foto: Mossos
La Torre
07 de desembre del 2015
Actualitzat a les 11:42h

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal adscrits a l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Barcelona van detenir, entre el 30 de novembre i l’1 de desembre, sis homes i una dona com a presumptes autors d’onze robatoris amb força a l’interior de domicili al Vallès, Barcelonès, Baix Llobregat i Osona.

Els detinguts, veïns de Rubí i Barcelona, tenen edats compreses entre els 23 i 50 anys. Sis són de Geòrgia i l’altre té nacionalitat espanyola. El 23 de setembre un veí de Ripollet va veure un home que forçava el pany d’una porta del seu edifici i va recriminar-li-ho. El mateix veí va seguir i fotografiar el lladre i els altres membres de l’organització criminal. Després el testimoni dels fets va denunciar-ho als Mossos d’Esquadra i gràcies a les seves imatges es van identificar dos homes.

A partir d’aquí va començar la investigació policial amb l’objectiu de detenir-ne tots els integrants. Es va determinar que l’organització estava formada per cinc homes i la dona d’un d’ells, tots de nacionalitat georgiana. Tres dels membres constituïen el nucli dur el qual participava en la majoria de robatoris i la resta eren triats depenent de les necessitats fins a formar un grup de quatre o cinc persones. Dies abans de cometre l’il·lícit, es dedicaven a marcar els domicilis escollits per tal de saber si podrien entrar-hi i en quina franja horària. Durant els robatoris un dels membres es quedava al carrer per vigilar, mentre la resta accedien a l’interior dels pisos que estaven buits utilitzant rossinyols o mitjançant els mètodes “bumping” o “radiografia”.

Per desplaçar-se usaven tres vehicles diferents amb matrícula espanyola, alemanya i francesa a fi de no ser detectats per la policia. Van actuar en tres domicilis de Rubí i també a Ripollet, Sant Andreu de la Barca, Vic, Santa Perpètua de Mogoda, Molins de Rei, Badalona, Granollers i Barcelona. D’altra banda, els sis sospitosos tenien còmplices de nacionalitat espanyola que els compraven els objectes sostrets o els aconseguien els telèfons mòbils que utilitzaven per comunicar-se entre ells durant els robatoris.

El 30 de novembre els investigadors van esbrinar que alguns membres de l’organització tenien la intenció de marxar cap a Geòrgia aquella tarda. Per tant, es va procedir a la detenció de tots els integrants el mateix dia. L’endemà els mossos van detenir un dels còmplices, de nacionalitat espanyola, i també van escorcollar dos domicilis de Rubí on vivien tres dels georgians detinguts. Els agents van trobar-hi nombrosos aparells electrònics, rellotges, joies, bosses de mà, moneders i també les eines que utilitzaven per entrar als habitatges. Els detinguts van passar a disposició judicial i la magistrada de Cerdanyola del Vallès va decretar l’ingrés a presó per als tres georgians que formaven el nucli dur de l'organització i la llibertat amb càrrecs per als altres tres.

Per la seva banda, la dona va quedar en llibertat després de declarar, però haurà de comparèixer al jutjat quan sigui requerida. La investigació continua oberta i no es descarta que hi hagi més detencions. A més, a causa de la gran quantitat d’objectes recuperats, tampoc no es descarta la participació dels detinguts en més fets delictius.