Rufián: «Al Rivera només li falta fer un programa de cuina»

"Sóc aquí perquè els meus avis, sense haver nascut aquí, em van ensenyar a estimar aquesta terra... Aquest poble serà el que vulgui ser. Sóc aquí per guanyar un país a les urnes", ha afirmat el cap de llista d'ERC a les eleccions espanyoles

Joan Tardà i Gabriel Rufián, a l'Auditori Municipal de Terrassa
Joan Tardà i Gabriel Rufián, a l'Auditori Municipal de Terrassa | Cristóbal Castro
Joan Manel Oller
04 de desembre del 2015
Actualitzat el 07 de desembre a les 18:24h

Joan Tardà i Gabriel Rufián, a Terrassa Foto: Adrià Costa


"Al Rivera -Albert- només li falta fer un programa de cuina", ha etzibat aquesta tarda Gabriel Rufián a Terrassa. El cap de llista d'ERC a les eleccions espanyoles ha estat emotiu i satíric en la seva intervenció en l'acte central de la formació a la cocapital del Vallès Occidental. "Sóc aquí perquè els meus avis, sense haver nascut aquí, em van ensenyar a estimar aquesta terra... Aquest poble serà el que vulgui ser. Sóc aquí per guanyar un país a les urnes". 

Rufián ha recordat que des d'Espanya diuen que una Catalunya independent seria "una república medieval i vagaria per l'espai sideral". "Tenen 750.000 persones sense ingressos, 13 milions de pobres, 500.000 desnonaments...si això no és medieval i vagar per l'espai sideral, que vinguin i ens ho expliquin".

La del cap de llista ha estat l'unica intervenció en castellà, i ha aprofitat l'avinentesa: "Diuen que el castellà està perseguit. És l'idioma que jo estic fent servir ara. Espero que ningú em detingui després del míting".

A l’Auditori Municipal de Terrassa s'hi han trobat els cap de llista al Congrés i al Senat, Gabriel Rufián, Joan Tardà i Santi Vidal, acompanyats de la secretària general d'ERC, Marta Rovira.

La secretària també se n'ha recordat del partit de Rivera: "C's són les joventuts del PP", ha reblat, i ha recordat que "tenim un mandat des del 27-S, i cal generar el consens necessari entre tots els independentistes per aplicar-lo". 

Tardà ha recorregut a frases impactants per difondre el seu missatge: "Els republicans maleïm les pàtries que exclouen part dels seus fills. Volemuna democràcia d'excel·lència", i "La causa dels catalans només ens té a nosaltres. No us decebrem mai, a les verdes i a les madures".