Fi de les obres de millora a l'estació del Peu del Funicular d'FGC

La xarxa de transport públic presenta un grau d'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda del 97%

La Torre
06 de desembre del 2015
El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, han visitat les obres de millora de l’accessibilitat de l’estació de Peu del Funicular, que han finaltizat aquesta setmana. Els treballs, que ha dut a terme el Departament de Territori i Sostenibilitat i que han comptat amb una inversió de  430.000 euros, han consistit en la construcció d’una passera sobre les vies i la connexió amb ascensor a l’andana descendent (sentit Barcelona).
 
Fins ara, l’estació, ubicada a l’avinguda de Vallvidrera, a l’alçada del carrer del Bosc, de Barcelona, disposava d’ascensor únicament a l’andana ascendent de manera que s’ha instal·lat l’ascensor a l’andana descendent i s’ha connectat amb el vestíbul a través d’una passarel·la sobre les vies, de 15,5 m de longitud i 2 m d’amplada.
 
Aquestes obres s’emmarquen en el conjunt d’actuacions impulsades pel Departament de TES per millorar l’accessibilitat a la xarxa de transport públic de les persones amb mobilitat reduïda i que fan que en aquests moments la xarxa metropolitana d’FGC presenti un grau d’adaptació del 97%. Només queden pendents les estacions de Sarrià (en licitació) i del Putxet (a licitar pròximament).
 
D’aquesta manera, des de l’any 1991, quan el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei de promoció de l’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques (Llei 20/1991), FGC ha mantingut una política de compromís absolut amb l’accessibilitat destinant més de 66 MEUR a l’adaptació de les seves instal·lacions. Així, el 100% dels trens d’FGC, el 100% de les 42 estacions de la línia Llobregat-Anoia i 34 de les 36 estacions de la línia Barcelona-Vallès estan adaptades. Això situa FGC com un dels operadors de referència en matèria d’accessibilitat.