El govern de Vacarisses defensa el tancament del poliesportiu als matins

El regidor d'Esports Pere Casas afirma que hi ha un dèficit que supera al milió d'euros i assegura que "pretenem racionalitzar les despeses d'una instal·lació municipal, que té els defectes que té però que la volem convertir en el centre neuràlgic de Vacarisses de l’esport local"

Lluïsa Tarrida
04 de desembre del 2015
Actualitzat a les 10:09h

Poliesportiu municipal de Vacarisses Foto: Lluïsa Tarrida


En el passat ple municipal de novembre, es van presentar 53 signatures contra el tancament del poliesportiu als matins i la necessitat de buscar una alternativa. Des de l'oposició es va demanar l'estudi exacte o aproximat de l'estalvi que suposa tenir tancat el pavelló. El debat va acabar amb una picabaralla entre oposició-govern pel dèficit i el compromís d'explicar en detall els motius que havien impulsat l'equip de govern ha impulsar aquesta mesura.

El regidor d'Esports Pere Casas ha facilitat a La Torre les explicacions arran d'aquesta acció que ha generat certa polèmica al municipi:

"1.267.362,49 euros, és el total de despeses que ha tingut el Poliesportiu de Vacarisses aquests darrers cinc anys (veure gràfic més avall). Aquest desgavell anual que passa dels 250.000 euros any de mitjana, no el podem mantenir. Som un vila petita, amb recursos de vila petita i tota aquesta despesa no la podem mantenir si volem continuar oferint tot un seguit de beques, ajuts, subvencions tant a entitats esportives, culturals i veïnals, o a polítiques socials i necessàries per al conjunt de la població. I més tenint una previsió d’ingressos per al proper any de 350.000 euros menys que aquest any 2015 i que el 2016 no s’apujaran impostos.

Per tant, tot i saber de que perjudiquem una part d’usuaris, a partir de l’1 de gener del 2016, el Poliesportiu de Vacarisses tancarà les seves portes els matins de dilluns a divendres. Les tardes continuarà exactament igual, ja que és quan hi ha major utilització de l’espai tant per socis, activitats esportives diverses i entitats que en fan ús diàriament. Aquest tancament no vol dir que sigui definitiu, però necessitem un temps per ordenar tots aquests desajustos eternitzats durant aquests anys, i que paguem tots amb els nostres impostos.

Aquesta decisió comportarà a l’Ajuntament una reducció de despeses anuals de 88.770,86 euros i a més ningú es quedarà sense feina, ja que les persones afectades mantindran el lloc de treball, encara que en algun cas canviarà la seva ubicació i/o horari. A més aplicarem un seguit de mesures per millorar les instal·lacions actuals, a més de millorar i arreglar els materials dels que fan ús els usuaris i que fins ara teníem un greu dèficit de manteniment i conservació, així com l’ implementació de mesures per reduir els consums energètics actuals.

Amb totes aquestes mesures pretenem racionalitzar les despeses d’una instal·lació municipal, que té els defectes que té (de construcció, distribució d’espais, etc.), però necessària per a la pràctica d’esports i que la volem convertir en el centre neuràlgic de Vacarisses de l’esport local. A més, no hem d’oblidar que aquest dèficit el paguem entre tots, amb els nostres impostos i que creiem que s’ha de fer una gestió més acurada d’aquests recursos i no deixar passar el temps sense actuar com s’ha fet fins ara i que mostra la mala gestió econòmica davant de tal desgavell durant aquests darrers anys.

Any 2.011, 297.366,02 euros.
Any 2.012, 242.828,94 euros.
Any 2.013, 251.828,21 euros.
Any 2.014, 251.839,56 euros
Any 2.015, 223.897,76 euros. 

      Total: 1.267.362,49 euros"