Santi Freixa s'endú el Premi Llegendari en la 19a Festa de l'Esport Català

Aida Morales
04 de desembre del 2015
Actualitzat a les 10:37h

L'egarenc Santi Freixa Foto: RFEH


La corredora de curses de muntanya Núria Picas i el jugador del FC Barcelona Gerard Piqué han estat escollits com a millors esportistes del 2015.  El terrassenc Santi Freixa s'ha endut el premi llegendari com a reconeixement de la seva trajectòria en l'hoquei herba, tant com a jugador com, més tard com a entrenador. 

Ha estat aquest dijous, en una reunió del Jurat de la 19a Festa de l'Esport Català organitzada per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i el diari SPORT, on també s'ha atorgat una commemoració al millor equip, el premi als esportistes amb més projecció, el premi llegendari, el premi esperit esportiu, el del seny esportiu, el de la millor gestió federativa i a les entitats esportives centenàries. 

Pel que fa a Picas, se li ha atorgat per la victòria, aquest 2015, de l'Ultra Trail World Tour, que ha liderat per segon any consecutiu; mentre que a Piqué se li ha reconegut la temporada 2014-2015, com un dels artífex del segon triplet del conjunt blaugrana, a part d'aconseguir la Lliga, La Champions i la Copa del Rei. Segons els organitzadors, el jugador blaugrana “és una peça clau per entendre l'èxit de l'equip”, així com “un dels millors centrals del món”. 

Pel que fa a les altres categories, també han resultat premiats el ciclista Marc Soler i la tennista Paula Badosa que, amb 21 i 17 anys, respectivament, seran elogiats per la seva trajectòria en l'àmbit esportiu, participant en grans competicions a nivell mundial. 

El premi al millor equip ha estat pel FC Barcelona de futbol, que ha aconseguit per segona vegada a la història endur-se el triplet, amb el títol de campió de la Supercopa d'Europa. 

El premi esperit esportiu ha estat per a l'atleta federat més veterà de l'Estat espanyol, Valentí Huch, que el passat Campionat del Món d'atletisme de veterans va aconseguir cinc medalles i té 16 rècords d'Espanya i 25 de Catalunay de veterans a partir de 80 anys; i pel que fa al premi al seny esportiu, ha estat reconegut Diego León, àrbitre internacional de voleibol i membre del Comitè Organitzador als Jocs Olímpics de Barcelona 92. Per acabar, el premi a la millor gestió federativa ha estat per la Federació Catalana de Tir amb Arc, i també s'ha reconegut la Federació Catalana d'Atletisme, el Club Esportiu Portbou, el Club Futbol Amposta, el Club Esportiu Premià, el Club Esportiu Sagrerenc, el Club Futbol Ulldecona i el Club Futbol Santpedor, com a entitats centenàries. 

L'entrega de premis de tots aquests guardons es farà el proper dilluns 25 de gener del 2016, en una gala al Museu Marítim de Barcelona.