Solsona defensa la presència de l'exèrcit al Parc Natural

L'alcaldessa de Matadepera, i l'equip de govern, desestimen una moció presentada per la CUP en què instaven l'Ajuntament a oposar-se a les maniobres dels soldats a La Mola | La convergent defensa que el contingent espanyol ha realitzat pràctiques des de fa més de vint anys i que són "gent molt trempada"

Lluïsa Tarrida
03 de desembre del 2015
Actualitzat el 04 de desembre a les 8:08h
Soldats a la zona del Parc Natural de Sant Llorenç
Soldats a la zona del Parc Natural de Sant Llorenç | Foto: C.G.
En el passat ple municipal, la CUP Matadepera va presentar una moció en què es demanava que l'Ajuntament mostrés el seu rebuig frontal a les obres militars que es van dur a terme dins del Parc Natural de Sant Llorenç a principis de novembre, i dels quals La Torrese'n va fer ressò i que van aixecar certa polèmica. A més, la formació municipal també proposava traslladar a l'exèrcit espanyol la desaprovació consistorial i instar-lo a suprimir qualsevol maniobra dins del Parc. La moció no va prosperar gràcies als vots contraris de l'equip de govern de CiU.

L'alcaldessa Mireia Solsona va exposar diversos arguments per desestimar la proposta de resolució. En primer lloc, va manifestar que l'exèrcit ja fa més de vint anys que realitza pràctiques militars a l'espai natural de Sant Llorenç, "no és cap novetat, i alguna vegada fins i tot hi ha hagut prop d'un centenar de soldats o s'han quedat acampats dos o tres dies".

En segon lloc, Solsona va treure importància a la presència militar, "sabem que la notícia pot causar certa alarma però fins ara no han generat cap problema i han tingut un escrupolós respecte pel medi ambient i la protecció de la naturalesa, si ens diguéssiu que s'han detectar pràctiques com tallar arbres per fer una foguera o que han disparat a àligues cuadribarrada seria denunciable, però no ha estat el cas".

I, finalment, l'alcaldessa va defensar que "ens van manifestar que es tractava de pràctiques de preparació per una operació de manteniment de la pau i la seguretat en l'àmbit internacional" i va afegir que "els soldats de l'exèrcit espanyol són gent molt trempada, m'han explicat, i a més ens van avisar en temps del que farien perquè no volien causar inconvenients".