El nou Centre Cultural es reinaugura amb un piromusical

Al llarg de la tarda, el públic podrà visitar el nou vestíbul dedicat a Torres García, veure l'actuació de la companyia de dansa Big Bouncers i assistir a les classes magistrals de dansa amb un primer ballarí del Bolxoi de Bielorússia.

La Torre
01 de desembre del 2015
Actualitzat el 02 de desembre a les 9:08h
Vestíbul del Centre Cultural amb les pintures recuperades de Torres-García
Vestíbul del Centre Cultural amb les pintures recuperades de Torres-García | Foto: L. Tarrida
El proper dissabte, 5 de desembre, el Centre Cultural Terrassa mostra la seva nova façana i convida a la ciutadania a gaudir d’una tarda d’intensa activitat dins i fora de l’equipament.

La festa tindrà lloc a dos quarts de nou del vespre i estarà presidida pel conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i el President de la Fundació Antiga Caixa de Terrassa, Ignasi Cusidó.

El públic es veurà sorprès per una intervenció lumínica ideada per aquesta ocasió per l’artista Tom Carr, que actualment exposa Ecos de Carles Buïgas al Centre Cultural. Un piromusical, amb música de l’overture Candide de Leonard Bernstein, posarà punt i final a aquesta festa oberta i gratuïta per a tothom. El públic també podrà visitar el nou vestíbul dedicat a Torres-
García,

Activitats durant tota la tarda
A partir de les tres de la tarda, l’equipament s’omplirà d’activitat de forma ininterrompuda. A primera hora i fins les sis, a la sala d’actes s’impartiran classes magistrals a alumnes d’escoles de dansa d’arreu de Catalunya.

Un primer ballarí del Ballet del Teatre Bolxoi de Bielorússia donarà instruccions als joves ballarins en tres classes de 50 minuts, dividides en nivells: bàsic, intermig i avançat. Una vegada finalitzades les classes, a les sis, la companyia Big Bouncers oferirà una actuació de dansa a la sala 3 d’exposicions. Es tracta de Doppelgänger , una peça que la jove companyia, formada per Cecilia Colacrai, Anna Rubirola i Mireia de Querol, han creat per interactuar amb una de les instal·lacions de l’exposició Tom Carr.Ecos de Carles Buïgas.

La paraula Doppelgänger prové de doppel, que significa ‘doble’, i gänger, que vol dir ‘caminant’, i podria traduir-se com ‘el que camina al costat’. També s’utilitza per designar a qualsevol doble d’una persona.

Després de l’acte inaugural, tindrà lloc la clausura de la 32a Temporada BBVA de Dansa amb la representació de Giselle, del Ballet del Teatre Bolxoi de Bielorússia.

Grans canvis
El Centre Cultural Terrassa viu un canvi substancial de la seva façana i la planta baixa d’aquest gran equipament concebut per l’arquitecte Jan Baca l’any 1980 i que ara ha liderat també la reforma.

El nou projecte arquitectònic modernitza la seva façana i l’entrada principal amb l’objectiu d’obrir-se, encara més, a la ciutat, mantenint la seva proposta artística de qualitat i facilitant-ne la visibilitat des de peu carrer. El cost de les obres està calculat al voltant dels 500.000 euros i es preveu poder tenir un retorn de la inversió de forma bastant ràpida a través del lloguer dels espais alliberats i del restaurant-bar, en un període de 7 anys.