Els pressupostos pel 2016 a Matadepera superen els 11'8 milions

Malgrat la congelació dels impostos i taxes i la rebaixa de l’IBI per a la meitat dels immobles es preveuen ingressos superiors als de 2015

La Torre
01 de desembre del 2015
Actualitzat a la 13:24h
L’Ajuntament de Matadepera ja té nou pressupost pel 2016. Aquest dilluns es van aprovar en el ple ordinari del mes de novembre els números que regiran les finances municipals i els serveis públics que s’ofereixen i que en total superen els 11’8 milions d’euros, informa Matadepera.cat

Malgrat la congelació dels impostos i taxes i la rebaixa de l’IBI per a la meitat dels immobles del municipi, per aquest proper any 2016 es preveuen uns ingressos lleugerament superiors als d’aquest any. Això respon, sobretot, al bon comportament que estan registrant alguns tributs, com ara l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres o l’Impost sobre l’Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana. 

En paraules del regidor d’Hisenda i Economia Albert Garcia recollides per Matadepera.cat, “aquests majors ingressos permetran finançar amb el pressupost ordinari part de les inversions previstes per a l’any vinent”.

Els pressupostos pel 2016 es van aprovar per 9 vots a favor (CiU) i 4 en contra (ERC, CUP i PP). Des d'ERC, el regidor Abelardo Gil va explicar que consideren que "es tracta d'un pressupost continuïsta i conservador, que no afavoreix la cohesió social, ja que es destinen pocs recursos als ajuts socials i a cultura i, en canvi, se'n dediquen molts a esports, al repartiment de subvencions i al manteniment del camp de golf".

Per la seva banda, el regidor de la CUP, Joan Pizà, va defensar el seu vot contrari, destacant "la gran despesa que suposa el manteniment del camp de golf, els pocs recursos que es destinen a les entitats culturals, així com als programes d'acció social i les ajudes al lloguer" i va subratllar l'aposta de la CUP per un "model de poble més inclusiu, que no exclogui les persones amb menys ingressos". Finalment, la regidora del PP, Ma Rosa Boix també va votar en contra dels pressupostos, tot argumentant que "no estem d'acord en moltes partides i capítols en els quals s'han fet increments molt elevats i perquè hi ha moltes coses a millorar".

Es congelen les ordenances
Cal recordar que l’aprovació dels pressupostos arriba després del vist-i-plau a les ordenances municipals, que va tenir lloc durant el Ple del passat 28 d’octubre. L’Ajuntament congelarà l’any que ve els impostos, taxes i preus públics i, a més, es deixarà d’aplicar el recàrrec del 0,06% de l’Impost de Béns Immobles que va aprovar l’any 2011 el govern central per a la meitat dels habitatges del municipi amb un major valor cadastral. A la pràctica, suposarà rebaixar el tipus impositiu de l’IBI del 0,56% al 0,50%.