Els veïns del carrer Historiador Cardús enarboren les escombres

Els problemes amb la manca de neteja, l'incivisme i la presència de desenes de pals elèctrics ocupant les voreres, han provocat una acció de protesta per part d'un grup de veïns del vial de Sant Pere Nord

Lluïsa Tarrida
29 de novembre del 2015
Actualitzat a les 19:43h
Els veïns amb les escombres i cabassos han protestat per l'estat del vial
Els veïns amb les escombres i cabassos han protestat per l'estat del vial | Foto: Cristóbal Castro

Aquest dissabte no ha estat com qualsevol altre pels veïns del carrer Historiador Cardús de Terrassa. Armats amb escombres i sacs han trepitjat l'asfalt per reclamar una "major eficiència dels serveis de neteja municipals" però també exigir "la retirada de pals elèctrics que es troben al mig de la vorera" i que impedeixen el pas als vianants. Sense manies, els veïns s'han passat el matí deixant el carrer nét com una patena. No ho han fet sols, han estat acompanyats per operaris d'Eco-Equip que els han ajudat en les tasques més mecàniques i que requerien instrumental especialitzat.

La iniciativa impulsada per l'Associació de Veïns de Sant Pere Nord, fruit de les contínues queixes dels residents en aquest vial -tot i que compartides per la resta del barri- han desembocat en una acció reivindicativa sense precedents a a la ciutat. L'acció de neteja col·lectiva pretenia fer palès l'estat lamentable en què es troben els vials d'aquesta zona ja sigui per la dilatació en el temps a l'hora de recollir les escombraries o bé per l'incivisme que impera entre alguns dels veïns. A més, l'entitat també ha volgut subratllar la necessitat de netejar i desratitzar el solar de la cantonada amb carrer Tarragona i la urgència en actuar contra una colònia de coloms.