El ple de Terrassa dóna suport a las cinc exigències de la PAH

La Torre
27 de novembre del 2015
Actualitzat a la 13:04h
Representant de la PAH llegint la proposta al ple
Representant de la PAH llegint la proposta al ple | Foto: PAH

La PAH Terrassa va intervenir aquest dijous a la sessió plenària del mes de novembre per exposar la seva campanya a nivell estatal de "Les 5 de la PAH". "Hem trucat a totes les portes, demanat reunió amb partits, presentat mocions i interpel·lat al Parlament. Hem demostrat després de sis anys de lluita que Sí que es pot legislar per a la ciutadania. És el moment de fer un pas més i exigir 5 demandes de mínims per abordar l'emergència habitacional i conquerir el dret a l'habitatge en tot l'Estat", exposen. 

Aquestes cinc exigències són:
- Dació en pagament retroactiva
- Lloguer assequible
- Stop desnonaments
- Habitatge social
- Subministraments garantits

La interpel·lació de la PAH al ple municipal va tenir el seu efecte ja que la proposta va comptar amb el suport explícit de CUP, CDC, ERC, Terrassa en Comú i PSC i l'abstenció de C's i PP.

La PAH ha valorat la posició dels partits, afirmant que ja preveien la negativa del PP a donar suport a unes demandes que, "per activa i per passiva, ha tractat de bloquejar des que la PAH va néixer al 2009 (al Congrés dels Diputats i ara amb l'amenaça de recurs al TC de la Llei 24/2015)". Manifesten però que "la gran sorpresa i novetat va ser l'abstenció de Ciutadans". El portaveu Javi Garcia va afirmar que no portaran la dació en pagament retroactiva al seu programa electoral pel 20D "ja que és irracional". Des de la Plataforma consideren que és "inadmissible que després de 6 anys de lluita de la PAH i quan més del 90% dona suport a les nostres demandes, en especial la dació en pagament, aquest nou partit reculi tot aquest temps i recuperi arguments contra la seva viabilitat propis del PP com que cal evitar que ningú se'n aprofiti". 

La PAH subratlla que "sempre hem defensat la dació en pagament pels deutors de bona fe i per l'habitatge habitual, per tant arguments com l'anterior són falsos i confonen" i que defensen la seva "retroactivitat perquè ja van més de 600 mil execucions hipotecàries des de 2008 i no podem abandonar a totes aquestes families a la cuneta i condemar-les a l'exclusió financera i social".