Una terrassenca de 15 anys publica la seva primera novel·la

El noi del bus, na història d’amor emocionant i captivadora, escrita per una adolescent

La Torre
26 de novembre del 2015
Actualitzat el 29 de novembre a les 15:54h
L’Aina Li tenia 15 anys quan va començar a escriure la novel·la El noi del bus en un bloc a Internet, sense cap pretensió en concret però revelant-se com una jove escriptora amb talent.

Escrivia un capítol cada dia, en secret, com qui llegeix sota els llençols quan tothom dorm. Superant la seva timidesa, va decidir fer pública la seva història a la pàgina Adolescents.cat i l'èxit no va trigar a arribar: en pocs dies va rebre 10.000 visites i un bon grapat de comentaris d'altres adolescents que s'havien enganxat a la història de la Diana i en Joan.

La jove escriptora sempre té El vigilant en el camp de sègol, de J.D. Salinger, a la tauleta de nit. Combina la passió per la literatura amb els estudis del batxillerat científic a Terrassa, però troba temps per descobrir llibres nous, recuperar antigues lectures i seguir escrivint.

Poques setmanes després de començar el bloc, va atrevir-se a contactar directament amb l'editora de Fanbooks, Patrizia Campana. "Em pensava que no arribaria mai a tenir una resposta", reconeix l'Aina. Però la va tenir. I va haver d'asseure els seus pares al sofà i explicarlos que estava escrivint una novel·la i havia aconseguit que una editorial volgués publicarla.

El noi del bus és una història d'amor adolescent "amb una frescor i un punt de vista molt interessant del món adult", explica l'editora. La Diana i en Joan es coneixen en un autobús, tots dos juguen al Candy Crush i, encara que l'enamorament entre ells es va fent cada cop més evident, acorden no dir-se els noms fins al final.

Un enfoc molt personal del primer amor que amaga també altres trames d'actualitat entre els adolescents: la visió del món universitari, una adolescent víctima de maltractament per part de la seva parella o un jove homosexual que no s'atreveix a viure amb naturalitat.

Una de les peculiaritats més destacades de la primera novel·la de l’Aina Li és la frescor i l’agilitat de la seva escriptura, amb capítols curts que mantenen l’interès del lector, i el fet que els personatges estan treballats des del punt de vista emocional i no pas físic o descriptiu, així “cadascú pot imaginar-se com són els personatges i els espais on transcorre la novel·la”. Una idea de perfecció de la realitat molt madura i intel·ligent per part d’aquesta jove escriptora.

Es farà una presentació el proper divendres dia 27 a les set de la tarda a la Llibreria La Temerària, al carrer Unió de Terrassa.