Fernández: «El FLA finança serveis bàsics no derives independentistes»

El ministre de l'Interior ha afirmat que "l'Estat vol que la seguretat dels catalans no pateixi malgrat el despropòsit polític en què es troba la Generalitat" | El candidat del PP assegura que les condicions fixades per Hisenda per accedir el FLA són "lògiques, ens hem d'assegurar que els diners siguin per atendre les necessitats prioritàries del catalans, no per coses que van contra la llei i la Constitució"

Lluïsa Tarrida
24 de novembre del 2015
Actualitzat el 04 de desembre a les 11:00h
Fernández Díaz ha estat aquest dimarts a Terrassa en un acte amb militants
Fernández Díaz ha estat aquest dimarts a Terrassa en un acte amb militants | Cristóbal Castro

El candidat del Partit Popular per Barcelona a les properes eleccions generals del 20-D i Ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha estat aquest dimarts a Terrassa en un cafè /tertúlia amb simpatitzants del partit. En l'acte també s'hi han deixat veure a més del portaveu del grup municipal Gabriel Turmo, el president del grup del PP a Barcelona Alberto Fernández Díaz.

Sobre les darreres declaracions d'Artur Mas en què acusava "d'agressió institucional permanent i sense precedents contra tota la població catalana" per les condicions addicionals imposades pel Ministeri d'Hisenda a Catalunya per rebre els diners corresponents al fons de liquiditat autonòmica, el ministre de l'Interior ha sigut contundent: "en primer lloc, ell no representa a tots els catalans. Encara no ha estat investit president de la Generalitat i, en tot cas els catalans que secunden la seva posició són minoria".

Per ràpidament afegir que "a mi no em representa i com jo tampoc a centenars de milers de milions de catalans que no estan en absolut d'acord amb els plantejaments polítics de ruptura i de fractura de la societat catalana entre si i amb la resta de la societat espanyola" per sentenciar que "el que el govern esta fent és una cosa elemental, els recursos extraordinaris que es posen a la disposició de la Generalitat són per atendre les necessitats dels catalans, dels dependents, la sanitat, l'educació, els serveis socials, proveïdors... i no per finançar derives independentistes i coses que estan al marge de la llei i de la Constitució". Fernández Díaz ha finalitzat assegurant que "si la Generalitat vol acollir-se al FLA, cosa que és voluntari, ha de mostrar-se d'acord en el que està fent el Ministeri d'Hisenda que és establir unes garanties per saber que els recursos van destinats a finançar serveis públics essencials i prioritaris".

"Absolutament coordinats amb els Mossos"
 

El ministre ha criticat durament Artur Mas i el govern de la Generalitat Foto: Cristóbal Castro

El ministre ha estat interpel·lat també sobre el Pacte per les llibertats contra el jihadisme i la propera reunió que tindrà lloc aquest dijous a la seu del ministeri de l'Interior. Fernández Díaz ha mostrat la seva satisfacció per la incorporació de nous partits a l'acord aprovat per PP i PSOE, ressaltant la posició favorable d'Unió Democràtica i la petició de Podemos d'assistir-hi en qualitat d'observador. "És una magnífica notícia perquè la política antiterrorista és una política d'Estat, i com més siguem i com més units estiguem millor", tot afegint que resulta molt important aquesta unió per la "lluita antiterrorista i per a Espanya, i espero que els que encara no s'hi han incorporat s'ho pensin perquè rectificar és de savis". 

En clara al·lusió a CDC, Fernández Díaz ha afirmat que "han de ser ells que expliquin els motius pels quals s'exclouen d'un pacte en el qual l'esperit i la lletra el comparteix l'absoluta pràctica unanimitat de la comunitat internacional".

Preguntat sobre la queixa del president en funcions Artur Mas de no haver estat informat de la trobada antiterrorista, el ministre de l'Interior ha subratllat que "la Generalitat no pot estar a missa i repicant. Vaig parlar amb el conseller d'Interior i els Mossos va incorporar-se a la taula de valoració de l'amenaça la setmana passada. El conseller aquesta plenament informat, els serveis operatius estan absolutament coordinats", per la qual cosa ha criticat que "ara invoca el president de la Generalitat en funcions que ell hauria d'haver estat informat, sincerament em crida l'atenció que una persona que està en una situació d'insubmissió permanent, que diu que l'Estat és el seu enemic ara invoqui la seva condició de representant ordinari de l'Estat per ser convocat. Crec que cal ser coherents en la vida".

Fernández ha matisat que "el govern espanyol vol que la seguretat dels catalans no pateixi malgrat el despropòsit polític en el qual està instal·lat el president en funcions de la Generalitat per això vaig cridar al conseller de l'Interior, i tenim una relació i comunicació fluïda amb ell i amb els Mossos d'Esquadra.