Calen mecenes pel film sobre la batalla de l'Ebre rodat a Terrassa

Amb l'objectiu de finançar la postproducció i els efectes especials per tal d'aconseguir el màxim realisme en la recreació de la batalla, s'ha iniciat una campanya a Verkami per recollir fons i portar a la gran pantalla la primera pel·lícula que relata la lluita més sagnant de la història d'Espanya

La Torre
29 de novembre del 2015
Actualitzat el 30 de novembre a les 8:09h
Cartell promocional d'Ebre, del bressol a la batalla
Cartell promocional d'Ebre, del bressol a la batalla

Ebre, del bressol a la Batalla és la primera pel·lícula que retrata els fets succeïts durant la Batalla de l’Ebre, el 1938. Ha estat coproduïda per TV3​, Setmàgic Audiovisual ​i Canal Sur​, i ara, coincidint amb el 77è aniversari de la fi de la Batalla de l’Ebre​, comença la campanya de micromecenatge a Verkami ​amb l’objectiu de finançar la postproducció i els efectes digitals ​de la pel·lícula. El film es va rodar a la Masia de Torrebonica de Terrassa, així com també es van fer algunes preses a la Casa Museu Alegre.

La producció compta amb el suport de l’ICEC, la Diputació de Tarragona, l’Institut d’Estudis Ilerdencs, el Consell Comarcal de la Terra Alta així com de nombroses associacions i organitzacions en defensa de la memòria històrica, com ara el COMEBE (Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre), que han participat activament en la realització de la pel·lícula.

La campanya de micromecenatge té l’objectiu de finançar la postproducció i els efectes especials per tal d’aconseguir el màxim realisme en la recreació de la batalla. Es busca que aquesta pel·lícula sigui "un homenatge a tota una generació desapareguda en la crueltat de la guerra, i per això és molt important cuidar al màxim els detalls i l’ambientació que aportaran els efectes especials".

S’ofereixen un ampli ventall de recompenses per a tot tipus de mecenes: des del visionat online de la pel·lícula, entrades per la preestrena oficial i visites als escenaris reals de la Batalla de l’Ebre. Es podrà seguir la campanya a través del portal de Verkami i en les xarxes (@ebrefilm i facebook.com/ebrefilm) amb el hashtag #EbreVerkami.

La pel·lícula, dirigida per Román Parrado (14 días con Víctor) i escrita per Eduard Sola (Barcelona, nit d’estiu i Cites) s’estrenarà durant el 2016 a TV3, però encara no hi ha una data fixada. El film està protagonitzat per algunes de les cares més reconeixibles del cinema i la televisió catalanes, com Àlex Monner ​(Cites, Polseres Vermelles) i Oriol Pla ​(Merlí, El cor de la ciutat), però també per un planter de nous talents que aporten la consistència necessària a un film coral: Enric Auquer (El Crac, KMM), Artur Busquets (La caída de Apolo) i Emilio Palacios (B&B, El Príncipe) interpreten als joves milicians de la Lleva del Biberó. Completen el repartiment Roser Tapias (La Riera), Manuel Morón (Celda 211) en el paper de Manuel Azaña, i Adolfo Fernández en el paper de Negrín. Per últim, també hi trobem Kimberley Tell (Velvet) com a brigadista internacional i Pol López (El camí més llarg per tornar a casa).

La de l’Ebre, va ser la batalla més sagnant de la història d’Espanya deixant més de 100.000 baixes. Al tractar-se del final de la guerra, el bàndol republicà ja s’havia quedat sense efectius i va cridar a joves de 16 a 18 anys a lluitar.
 

El rodatge va impedir el pas als vianants pel carrer Font Vella Foto: Cristóbal Castro