Mossos reforça la presència al voltant dels bancs de Terrassa

El cos policial endega un dispositiu especial orientat a prevenir delictes contra els pensionistes que retiren la paga extra de Nadal

La Torre
24 de novembre del 2015
Actualitzat el 27 de novembre a les 7:01h
Amb motiu del cobrament de la paga extraordinària de Nadal per part dels pensionistes, els Mossos d'Esquadra han engegat la campanya Pensió Segura. Es tracta de transmetre diversos consells de seguretat, ja que és un moment en què "habitualment creixen els fets delictius al voltant de les entitats bancàries".

Així doncs, per norma general la policia catalana sempre recomana:
1.- No treure grans quantitat de cop.
2.- Si s'ha de fer o es vol fer, anar acompanyats per una altra persona de confiança o familiar
3.- No refiar-se de desconeguts que s'aproximin amb excuses just després de sortir de les entitats bancàries.

Mossos adverteix que els autors solen "abordar els avis amb alguna excusa amable (demanar una adreça, fer veure que es coneixen,...) o per ajudar-los falsament (una taca, una urgència,...)", i per aquest motiu afirmen que "cal desconfiar d'aquestes persones i buscar un lloc amb més gent que les pugui ajudar".

Un altre punt important és quan entren al portal de casa al retornar del banc. Mossos recorda que sol ser un "lloc propici" per assaltar-los ja que es troben en "un espai reduït i sense testimonis; xal estar atents a qualsevol persona que vulgui accedir a l'immoble i que no sigui coneguda".

Per aquest motiu, des de l'ABP Terrassa i de la resta de comissaries de la demarcació es desplega un dispositiu específic de prevenció consistent en el reforç de la presència al voltant d'entitats bancàries, tant uniformada com de paisà. Així mateix, s'ha establert contacte amb entitats i serveis per la gent gran per tal que mantinguin l'alerta aquests dies.