Terrassa ja compta amb una agrupació local de Demòcrates de Catalunya

La Torre
24 de novembre del 2015
Actualitzat a les 11:19h
Acte de presentació de la formació egarenca
Acte de presentació de la formació egarenca | Foto: Cristina Moraguez

Acte de presentació de la formació egarenca Foto: Cristina Moraguez


Demòcrates de Catalunya ha presentat la nova secció local a Terrassa. Un cop el passat 7 de novembre, el partit va celebrar el seu congrés fundacional, en el qual es van aprovar el manifest, els estatuts i es van escollir, segons el procediment de llistes obertes els 35 membres del Consell Demòcrata Nacional, ara arriba el torn de la creació de les agrupacions territorials.

A Terrassa, l'exregidora de CiU Cristina Valverde forma part d'aquest Consell Demòcrata Nacional. I ella ha estat la responsable de presentar el partit a la nostra ciutat, un pas necessari per tal de poder realitzar la constitució comarcal i la d'altres òrgans territorials del partit. L'acte de presentació de Demòcrates de Catalunya a Terrassa va comptar amb la presència de voluntaris demòcrates (nom que reben els militants del partit) que van manifestar la seva aposta per la nova fórmula d'un "partit obert, transparent, amb democràcia interna, llistes obertes, i autofinançat".

Antoni Perarnau, exregidor de CiU a l'Ajuntamnet de Terrassa, va explicar el camí que Demòcrates de Catalunya ha seguit després del trencament intern amb Unió Democràtica de Catalunya, fins a constituir-se en nou partit, que es proclama hereu de la Unió Democràtica de 1931. Per la seva banda, Valverde va fer un esbós de les característiques de l'agrupació, afirmant que quant al funcionament reivindica "formes de fer política que aprofundeixin en la transparència i en la democràcia". En el seu torn, Núria de Gispert, expresidenta del Parlament i exconsellera de Justícia al govern de la Generalitat, va defensar la "postura independentista de Demòcrates de Catalunya a les darreres eleccions autonòmiques, unes eleccions que per a Demòcrates de Catalunya sempre han tingut un clar caràcter plebiscitari".

Va cloure l'acte Remei Fernandez, voluntària de Demòcrates de Catalunya, activista política a Terrassa, que va encomanar al públic la il·lusió per aquest nou projecte, a l'hora que es comprometia a "treballar en ferm pel nou partit".
 

Núria de Gispert va donar la benvinguda a la nova agrupació Foto: Cristina Moraguez