ICV vol fer de la lluita contra la violència masclista una qüestió d'Estat

La Torre
24 de novembre del 2015
Actualitzat a les 10:16h
Cristina Bigordà exposa a Terrassa les accions de l'Acord Social i Polític
Cristina Bigordà exposa a Terrassa les accions de l'Acord Social i Polític | Foto: ICV

Dones amb Iniciativa de Terrassa ha celebrat aquest dilluns una Xerrada-Col·loqui amb motiu dels actes organitzats dins de la campanya del 25N, Dia contra la violència vers les dones. La xerrada que ha tingut lloc a la Sala d'Acte de CCOO ha comptat amb la presència de Cristina Bigordà, Presidenta de Dones amb Iniciativa i ha estat presentat per Fabiola Gil, fer front a les causes estructurals de la violència.

La xerrada que ha tingut lloc a la Sala d'Acte de CCOO ha comptat amb la cocordinadora d'ICV Terrassa que ha introduït l'acte tot recordant que les retallades pressupostàries, el deficitari estat dels recursos públics, la precarietat de les prestacions o les mancances del sitema judicial són factors que evidencien la "manca de voluntat política" dels governs de l'Estat i la Generalitat per fer front "a les causes estructurals de la violència". 

Cristina Bigordà ha explicat que Dones amb Iniciativa durant el 2014 i el 2015 ha treballat "intensament" en la incidència política a les institucions per l'Acord Social i Polític contra la Violència Masclista, un pacte entre les institucions, entitats feministes i agents socials i polítics per a proposar accions i avaluar les polítiques públiques, promoure noves mesures legislatives, fer efectiu el desplegament de recursos econòmics i tècnics i continuar promocionant les polítiques d'igualtat de gènere.

Des del Congrés, a partir de la interpel·lació de la Laia Ortiz, passant pels ajuntaments, on la passada campanya del 25N vam presentar mocions instant als plens a la seva aprovació, fins arribar a l'estiu al Parlament de Catalunya. L'Acord social i polític és "una reivindicació compartida pel moviment feminista i per bona part de la societat. I Dones amb Iniciativa vol fer-ne una qüestió d'Estat", ha manifestat.

Per a Dones amb ICV també que cal abordar amb polítiques transformadores les discriminacions que el sistema patriarcal produeix sobre la vida de les dones i que determinen un model social basat en la desigualtat i la violència, i és necessari fer visible la passivitat amb que els i les responsables governamentals estan afrontant aquesta greu xacra que només aquest 2015 ja ha comès 83 feminicidis.  

"Ens cal situar la lluita contra la violència masclista com element central que ocupi les agendes públiques, no podem continuar perpetuant tenir una societat i una vida digna si permetem que cada dia hi hagi dones assassinades arreu de l’estat" ha reivindicat Cristina Bigordà.