Dos podis per al Club Esgrima Terrassa a la Lliga Catalana infantil

La Torre
24 de novembre del 2015

Oriol i Sílvia Camps, Sanchiz, Gasset (mestre) i Fenoy Foto: CECT


Dissabte 21 de novembre va tenir lloc a Amposta l'inici de la Lliga Catalana d’Esgrima en categoria infantil d’enguany. Després de l’alt nivell deixat pels esgrimistes del CECT l’any passat, el repte dels egarenses per enguany és engrescador com mai. El CECT va ser a la cita amb 4 esgrimistes. Albert Sanchiz, Daniel Fenoy i Oriol Camps en modalitat d’espasa masculina, i Sílvia Camps en femenina.
 
Els resultats van ser esperançadors i plens de bones sensacions per la temporada, sobretot quan els tres representants masculins van sortir de la ronda preliminar de poules amb el número 3, 4 i 5 de la competició respectivament, i Sílvia Camps, qui encara és alevina, ho va fer en una sorprenent segona posició.
 
Els assalts d’eliminatòries van deparar diferent sort. Albert Sanchiz, a quarts de final, va creuar-se amb el seu company de club, Oriol Camps, i tot i la diferència en veterania i experiència, va plantar-li cara sense complexes, en un assalt vibrant i igualat, en què Camps va haver d’esforçar-se de valent per remuntar i demostrar perquè és un ferm aspirant al títol d’enguany i a ser una de les primeres espasas catalanes els propers anys. Al final, ajustada victòria per Camps, que va passar així a semifinals. Daniel Fenoy, però, va creuar-se amb un intensíssim Pol Iglesias (SAM). El de Barcelona va complicar-li molt la vida al tirador egarenc, amb preses de ferro en distància curta que Fenoy haurà d’aprendre a lliurar els propers mesos si vol pujar a un més que merescut podi.
 
A la semifinal, Oriol Camps va veure’s superat per l’esquerrà ampostí Aleix Martí (SEA), en un assalt en el qual no va estar tan concentrat com de costum, i va haver de contentar-se amb pujar al podi en tercera posició.
 
En categoria Femenina, la Sílvia Camps va superar Esperança Bonet (SEA) a quarts de final, en un assalt emocionant dels que creen afició. Fins a 4 vegades Camps va haver d’agafar la iniciativa per remuntar una pacient Bonet, experta en esperar l’atac del rival i treure partit al contraatac. La valentia i creativitat de Camps va veure’s recompensada després de 3 tocats dobles en el decisiu 14-14, amb el tocat decisiu caient del seu cantó en els últims segons: 15-14.
 
A semifinals, Camps va creuar-se amb Paula Bonet (SEA), i no va poder fer res contra ella. Sílvia Camps, encara Aleví, ha demostrat ser capaç de plantar cara a tiradores molt més grans i expertes que ella, és un nom a seguir els propers anys. Finalment, podi en un molt meritori tercer lloc.