Mina es defensa i diu que ha lliurat tota la documentació a l'Ajuntament

Es mostra "sorpresa" per les crítiques sobre la "manca de transparència" i recorda que el govern de Terrassa té accés a tota la informació econòmica i financera perquè n'era accionista i tenia un representant al Consell

La Torre
24 de novembre del 2015
Actualitzat a les 10:30h
Mina, Aigües de Terrassa ha emès un comunicat en què afirma que "davant les sorprenents crítiques de falta de transparència i de flux d’informació, fem arribar periòdicament tota la informació sobre la gestió i el servei d'aigua a l'Ajuntament de Terrassa". L'empresa manifesta que des de l'any 2001 s'han mantingut "moltíssimes reunions, visites d’instal·lacions i visites d’obres entre tècnics municipals i representants de la concessionària, una relació que s’ha intensificat a partir de 2012 per a l’elaboració de l’informe tècnic sobre el bon estat d’ús de les instal·lacions a revertir previst en l’Addenda, informe que està en poder del Consistori". 

Així mateix, subratllen que a tall d’exemple, des dels serveis tècnics de la companyia els resulta "sorprenent que a aquestes alçades es puguin demanar els plànols digitalitzats de la xarxa, quan s’estan lliurant des de l’any 1996. En la informació lliurada digitalitzada hi consten tant les instal·lacions dels sectors que han de revertir d’acord amb el contracte de la concessió, com els sectors corresponents al servei privat de MPAT".

Mina vol fer constar també que els "resultats analítics de les preses de mostres s’estan lliurant a l’Ajuntament des de l’any 2010 i, d’acord amb la normativa vigent, són dades publicades al SINAC (Sistema de Información Nacional de Agua de Consumo), sistema d’informació sanitari que recull les dades sobre les característiques dels abastaments i la qualitat de l’aigua de consum humà que se subministra a la població espanyola, i a les que l’Ajuntament de Terrassa té accés complet des de maig de 2012". 

A banda, diu que també està lliurat a l’Ajuntament de Terrassa el projecte de sectorització de la xarxa i el pla de detecció de fuites i millora de rendiment hidràulic, així com les lectures històriques d’aigua servida en alta, l’evolució del rendiment tècnic de xarxa, els consums propis i els consums elèctrics corresponents als darrers 5 anys, així com també les accions de millora en eficiència energètica. O també s’ha posat en coneixement de l’Ajuntament l’evolució del procediment d’amortització i s’ha facilitat tota la informació respecte els títols habilitadors per prestar el servei. 

Nova constància escrita de l’entrega de documentació

Per tal que quedi de nou constància escrita, Mina fa arribar a l’Ajuntament la documentació que acredita l’entrega de tots els documents al propi consistori, "detallant un per un els documents que es van lliurar i que l’administració té en el seu poder". Recordar igualment que històricament i fins que Mina, Aigües de Terrassa no es va veure en la necessitat d’incorporar un enginyer en plantilla, "la projecció i l’execució de les inversions es feien sota la direcció de l’enginyer municipal, amb tota la documentació en poder de l’Ajuntament que així ho acredita". 

Finalment, respecte a la informació econòmica, l'empresa emfatitza que l’Ajuntament de Terrassa ha estat accionista de la companyia i ha estat representant en el Consell d’Administració de Mina, Aigües de Terrassa, tenint accés a la informació econòmica i financera de la companyia com la resta d’accionistes i consellers de la Societat. 

Per últim, és destacable que la documentació històrica de Mina, des de la seva constitució l’any 1842 fins a la seva ampliació de capital l’any 1941, ha estat lliurada a l’Arxiu Comarcal, degudament classificada i indexada per facilitar la seva consulta segons els criteris arxivístics homologats.