El nou bitllet de 20 euros començarà a circular aquest dimecres

El disseny permetrà reconèixer més fàcilment si es tracta d'una falsificació o no

per Redacció , 23 de novembre de 2015 a les 06:07 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de novembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest proper dimecres, 25 de novembre, començarà a circular el nou bitllet de 20 euros. S'unirà als de 5 i 10 que incorporen mètodes de seguretat per reconèixer, sense la necessitat de cap instrument, si són una falsificació o no.

Per comprovar la seva autenticitat el Banc Central Europeu recomana girar el bitllet i analitzar la franja platejada, que mostra un retrat d'Europa dins d'una finestra transparent. Si no és fals es podrà veure un reflex metàl·lic que es desplaça verticalment.


El nou bitllet retrà homenatge a l'art gòtic i inclourà el nom de la moneda en ciríl·lic- per l'entrada de Bulgària a la Unió Europea- així com un mapa d'Europa que incorporarà Malta i Xipre. Reinhold Gerstetter ha estat l'encarregat de dissenyar aquesta nova sèrie.

Segons el Banc Central Europeu, els nous bitllets duraran més. L'objectiu és que no hagin de ser reemplaçats tan sovint, en especials els petits, que es desgasten més ràpid.

 

Participació