200 accions posaran al dia els polígons industrials de Terrassa

En total, s'han contractat 15 persones, amb un finançament de gairebé 250.000 euros, per dur a terme 215 obres de manteniment i millora als polígons de Can Parellada, Els Bellots, Santa Margarida i Can Palet de Terrassa

La Torre
20 de novembre del 2015
Actualitzat a les 20:44h
El tinent d'alcalde Miquel Sàmper ha visitat les obres iniciades als polígons
El tinent d'alcalde Miquel Sàmper ha visitat les obres iniciades als polígons | Foto: Marcel Marsal

L’Ajuntament de Terrassa farà fins a l’estiu vinent un total de 215 obres de manteniment i millora a nou polígons industrials de la ciutat. Així ho ha anunciat aquest dijous el tinent d’alcalde de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació, Miquel Sàmper, en la visita realitzada als treballs que s’estan duent a terme al Polígon Santa Margarida dins d’aquesta política de promoció industrial. 

Durant la visita, Sàmper ha explicat que aquest conjunt d’intervencions, que s’emmarquen en el Pacte per a la Promoció Industrial de Terrassa, té com objectiu afavorir l’activitat als polígons i atreure’n de nova. En aquest sentit, el tinent d’alcalde ha dit: “Hem de fer que la nostra oferta de naus i polígons sigui més atractiva, moderna i competitiva, no només perquè les empreses existents s’hi quedin, sinó també per atreure’n de noves. Uns polígons ben comunicats, ben mantinguts i amb el serveis necessaris són claus per propiciar la creació de llocs de treball. Al cap i a la fi, la nostra prioritat és que baixi l’atur, i Terrassa ha de ser un pol d’atracció inversora del món empresarial, aprofitant la seva situació estratègica, les comunicacions i el caràcter essencialment innovador del nostre teixit empresarial”. 

El personal que està fent aquestes obres forma part dels dos plans d’ocupació que aquest any ha engegat l’Ajuntament. En total, s’han contractat 15 persones, amb un finançament de gairebé 250.000 euros entre les aportacions de tres Administracions: l’Ajuntament de Terrassa, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. 
 

S'han contractat quinze persones Foto: Marcel Marsal

El primer equip, format per vuit persones, hi treballa des de la primavera i fins ara ha dut a terme prop d’un centenar d’actuacions. La contractació d’aquest equip, que continuarà actiu fins a final d’any, ha estat possible gràcies a un pla d’ocupació subvencionat per la Diputació de Barcelona (aportació de 128.603,64 €). El segon equip, que s’acaba d’incorporar i que treballarà fins el mes de juny, està format per set persones. En aquest cas, la Generalitat de Catalunya subvenciona la contractació d’aquests treballadors amb 57.393,84 euros. L’Ajuntament, per la seva banda, aporta 62.000 euros corresponents a la part no subvencionada de les retribucions dels treballadors i al material necessari per a les obres. 

Les obres que s’estan fent estaven indicades a l’estudi que es va fer durant el mandat passat per a determinar quines eren les actuacions necessàries i prioritzar-les. Fins ara s’han executat 95 actuacions, que sumen una àrea d’afectació d’uns 1.500 m2, als polígons de Can Parellada, Els Bellots, Santa Margarida i Can Palet. Es tracta sobretot de reparacions de panots aixecats, arrels que aixequen el paviment, sots al carrer, vorades trencades, escossells aixecats i neteja d’embornals. 

Resten pendents 120 intervencions més, de tipologies similars, segons l’estudi fet a finals del mandat anterior. Aquestes actuacions es concentren als polígons del Segle XX, Montserrat, La Grípia, Can Petit i Polígon Nord, i aniran a càrrec de la nova brigada que ha començat a treballar aquest setmana.

Pel que fa a les incidències detectades al paviment asfàltic, en els casos més urgents des del punt de vista de la seguretat s’ha actuat, de manera provisional, amb solucions d’asfaltat en fred, una tècnica que es pot dur a terme amb mitjans propis. La resta de les actuacions s’han inclòs en el programa de manteniment viari de la ciutat i es faran amb la tècnica habitual d’asfaltat en calent, a càrrec d’empreses externes. 

Estudi sobre l’estat de les naus industrials 

Durant la visita, el tinent d’alcalde ha explicat que, a banda d’aquestes actuacions, s’està duent a terme un informe tècnic per a inventariar totes les naus industrials de la ciutat segons si tenen o no activitat i segons el seu grau de conservació. A partir d’aquest estudi, l’Ajuntament de Terrassa podrà dissenyar noves polítiques de promoció industrial a partir de l’any vinent.