Homs avisa Rajoy: «Amb el terrorisme no s'hi pot jugar»

El cap de llista de Democràcia i Llibertat al 20-D critica el president espanyol per excloure Artur Mas de les converses sobre antiterrorisme que manté amb alts càrrecs de formacions polítiques

Joan Manel Oller
19 de novembre del 2015
Actualitzat a les 16:48h
Francesc Homs s'ha reunit amb Cecot de Terrassa, aquest dijous
Francesc Homs s'ha reunit amb Cecot de Terrassa, aquest dijous | Marcel Marsal

Francesc Homs ha recordat aquest dijous a Mariano Rajoy: "Amb el terrorisme no s'hi juga". El cap de llista de Democràcia i Llibertat al 20-D ha demanat al president del govern espanyol "més moderació, més prudència i més serenitat". Homs s'ha mostrat indignat perquè Rajoy ha exclòs Artur Mas de les converses sobre antiterrorisme que manté amb alts càrrecs de formacions polítiques.

En aquest sentit, ha exigit que es retiri el veto al president de la Generalitat, "el màxim responsable de la seguretat a Catalunya", ha reblat, que reflexioni i que es repensi la decisió de menystenir Mas i el que representa. Homs s'ha reunit avui al matí amb la junta de la Cecot de Terrassa, encapçalada pel seu president, Antoni Abad. La trobada l'ha fet acompanyat de Miquel Puig, número 5 de la candidatura.

Homs considera que el president espanyol barreja les "discrepàncies polítiques" amb la lluita antiterrorista. "Convergència hi ha estat compromesa des de sempre, més que ningú". Fins i tot ha afirmat que la seva implicació, en alguns moments de la història, ha estat superior a la d'altres formacions de l'Estat que, alguns cops han "jugat" amb la política terrorista, ha afirmat. 

Sobre l'evolució de les negociacions de Junts pel Sí amb la CUP, Homs ha destacat que es continua parlant i que està esperançat en l'arribada d'un acord on tothom resti content i no hi hagi ni vencedors ni vençuts. Això sí, ha recordat que "ningú pot imposar a l'altre tot el seu programa"."Al final, hi haurà acord, hi confiem".
 

Francesc Homs, aquest dijous Foto: Marcel Marsal