Mútua Terrassa coorganitza un congrés internacional de cirurgia toràcica

Les jornades tindran lloc a Barcelona del 18 al 20 de novembre

La Torre
18 de novembre del 2015
L’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT), mitjançant el Servei de Cirurgia Toràcica, és el coorganitzador de la Tercera edició del Congrés Internacional de Cirurgia Toràcica que se celebrarà entre demà i divendres a l’Auditori de Foment del Treball Nacional de Barcelona (Via Laietana, 34 de Barcelona).

El Dr. Josep Belda, cap de Servei de Cirurgia Toràcica de l’HUMT i el Dr. Ramón Rami-Porta, metge adjunt del mateix servei, formen part del comitè organitzador de la reunió, juntament amb el Dr. Laureano Molins i el Dr. Juan J. Rivas de Andres, metges de l’Hospital Clínic i l’Hospital Universitari Miquel Servet respectivament.

En aquest congrés s’ha integrat la que va ser durant anys una reunió organitzada exclusivament pel Servei de Cirurgia Toràcica de l’HUMT, l’anomenada International Workshop on Surgical Exploration of the Mediastinum and Systematic Nodal Dissection, -celebrat a Terrassa el 1998, 2000, 2003 i 2006- i dedicat quasi exclusivament a l’estadificació quirúrgica del càncer de pulmó.

Tanmateix, unir esforços amb altre centre d’excel·lència com és l’Hospital Clínic de Barcelona ha permès ampliar els temes que es tractaran al congrés. En aquest sentit, més enllà de l’estadificació quirúrgica del càncer de pulmó -àmbit en el qual l’HUMT hi està plenament dedicat i ha assolit importants nivells d’excel·lència i reconeixement- la reunió abordarà pràcticament tot l’espectre de malalties que es tracten com a especialitat de cirurgia toràcica.