Sentit record als fundadors de la Penya Barcelonista 1900

Moratalla va recordar que l’any 1955, quan es va crear, "encara no existia el Camp Nou"

La Torre
17 de novembre del 2015
Actualitzat el 19 de novembre a les 7:32h
 Tallant el pastís pels 60 anys d’aniversari de la Penya
Tallant el pastís pels 60 anys d’aniversari de la Penya | Foto: PB1900

Ferreón, Moratalla, Florenza, Cardoner, Flores i Pueyo tallen el pastís d’aniversari de la Penya Foto: PB1900


La Penya Barcelonista 1900 de Terrassa va celebrar aquest diumenge, dia 15, el 60è aniversari de la seva fundació amb un dinar de germanor al Restaurant Imperial de la capital vallesana. A l’acte hi van assistir, entre d’altres, l’exjugador del FC Barcelona Josep Moratalla i el vicepresident primer del club, Jordi Cardoner. 

En la seva intervenció, Moratalla va recordar que l’any 1955, quan es va fundar la Penya 1900, "encara no existia el Camp Nou, però els penyistes de llavors ja feien barcelonisme". El futbolista d’Esparreguera, que va ser defensa del primer equip entre el 1981 i el 88, va agrair als penyistes "el suport al club i als jugadors mantingut al llarg d’aquest anys, tant en els bons moments com en aquells que les coses han anat pitjor". El vicepresident Cardoner, responsable de l’Àrea Social i de la Fundació, va tenir "un record especial pels fundadors de la Penya en una situació complicada pel club i pel país". Cardoner, que és nét de l’exdirectiu blaugrana Nicolau Casaus, va remarcar que la de Terrassa "era una de les poques penyes que hi havia llavors" i va voler agrair "el vostre compromís amb el club". La representació del Barça la va completar el directiu de la Comissió Social Oscar Ferreón.

Per part de l’Ajuntament de Terrassa, van assistir a l’acte els regidors de Cultura, Jordi Flores, i el d’Esports, Dani Nart, davant l’absència d’última hora de l’alcalde, Jordi Ballart. Flores va destacar "el barcelonisme de pedra picada" i "el terrassenquisme del bo" que la Penya 1900 ha portat per tot el món. I va afegir que aquests 60 anys han suposat "un llarguíssim partit que els socis heu guanyat temporada a temporada".

Per la seva banda, la presidenta de la Penya 1900, Mari Carme Florenza, va assegurar que al llarg de tots aquests anys "sempre ens ha mogut la nostra passió pel Barça i per la ciutat de Terrassa". Florenza, igual que Cardoner, va tenir paraules de record per al fins fa poc vicepresident de l’entitat, Miquel Caparrós, que va morir el juliol passat. A més de Florenza, també hi eren presents l’actual vicepresident de la Penya, Josep Manel Pueyo, i la resta de la junta directiva.

A l’inici de l’acte, es va guardar un emotiu minut de silenci pels socis desapareguts durant l’últim any i per les víctimes dels atemptats de divendres a París. La festa va acabar amb l’actuació del grup vocal terrassenc Singfònics, que va ser molt aplaudida. El dinar va reunir unes 130 persones, entre socis de l’entitat terrassenca i delegacions de 13 penyes barcelonistes d’altres poblacions catalanes. Tant els socis de la Penya amb més de 20 anys d’antiguitat com els representants d’altres penyes van rebre un record
amb motiu del 60è aniversari.