Mútua Terrassa informa sobre els riscos de no medicar-se correctament

Es tracta d'un dels 130 hospitals que enguany han sumat forces per a conscienciar a la població

La Torre
17 de novembre del 2015
Actualitzat a les 10:07h
L'Hospital Universitari MútuaTerrassa, mitjançant el servei de Farmàcia, participa en el VI Dia de l’Adherència i Informació de Medicaments promogut per la Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària (SEFH) i el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat sota el lema La teva medicació. La teva Salut. La teva vida.

Es tracta d'un dels 130 hospitals que enguany han sumat forces per a conscienciar a la població espanyola sobre els riscos de no prendre correctament la medicació.

En aquest sentit, el president de la SEFH, el Dr. Miguel Ángel Calleja, insisteix en què l'educació és clau per abordar el problema donat que en general el pacient no comunica les seves intencions i el metge assumeix que els seus pacients són complidors.

El mateix Dr. Calleja també posa de manifest que, una vegada s'inicia un tractament, és important posar a l'abast del pacient totes les eines disponibles per ajudar-lo en la presa de la medicació. En aquesta línia, prendre medicaments coincidint amb alguna activitat rutinària, emprar alguna aplicació mòbil a títol de recordatori i conservar sempre la medicació al mateix lloc són alguns dels recursos que poden ajudar a evitar els oblits i l'abandó en la presa dels medicaments.

Per tal de conscienciar a la població sobre aquesta qüestió, aquest diumenge es va celebrar la sisena edició d'una jornada de sensibilització en aquesta matèria coordinada pel Dr. Ramón Morillo, farmacèutic del Servei de Farmàcia de l’Hospital Valme de Sevilla, qui assegura que el farmacèutic d’hospital, com a professional de la salut i amb un gran contacte amb el pacient i una visió transversal de la farmacoteràpia, pot contribuir a mesurar, identificar i intervenir en tot el procés relacionat amb la falta d'adherència. Durant aquesta jornada s'entregaran díptics, pastillers, i es penjaran cartells informatius.