La CUP acusa el govern d'incomplir el reglament per la igualtat de gènere

L'agrupació municipal demana augmentar la partida pressupostària destinada a fomentar les polítiques de gènere i també aposta per contractar una tècnica més per a la regidoria | Els cupaires afirmen que "l'acció política del PSC comença i acaba en la foto"

La Torre
16 de novembre del 2015
Actualitzat el 17 de novembre a les 17:12h
Sara Moya i Bernat Chueca, de la CUP
Sara Moya i Bernat Chueca, de la CUP | Foto: CUP

La CUP ha expressat el seu malestar perquè l'Ajuntament de Terrassa "està incomplint de forma sistemàtica el reglament municipal per la igualtat de gènere, que ell mateix va aprovar l'abril del 2011" afegint que "des de fa més de 4 anys pràcticament no s'ha desenvolupat cap dels articles contemplats". 

D'aquesta manera, des de l'agrupació municipal creuen que l'equip de govern fa "polítiques superficials". Segons la coordinadora del grup municipal de la CUP al consistori, Sara Moya, "es fa visible una manca de coherència entre el discurs públic i l'acció pràctica; fet que comença a ser una constant en l'executiu local". Per la seva banda, el cupaire Bernat Chueca, ha afegit que "l'acció política del PSC comença i acaba en la foto".

Entre els exemples d'incompliment que la CUP posa de manifest hi ha "la no elaboració dels pressupostos municipals amb perspectiva de gènere, la inexistència d'un ús no sexista ni androcèntric del llenguatge i la no constitució de la Comissió de Transversalitat de Gènere". Per això, el proper mes del 26 de novembre, en la sessió plenària, han decidit portar-hi una proposta de resolució en què instaran a l'Ajuntament a:  

1. Deixar d'incomplir el reglament aprovat el 2011 i començar a desenvolupar-lo en la seva totalitat. Ja que malgrat ens sembla insuficient, sí que l’entenem com a un bon punt de partida.

2. Augmentar la partida pressupostària destinada a polítiques de gènere en els pressupostos que actualment s'estan treballant de cara al 2016.

3. Contractar una nova persona tècnica pel servei de polítiques de gènere, que tingui com a tasca principal el desplegament d’aquest reglament. Donat que tenim constància que la no implementació d'aquest reglament no ha estat per manca de voluntat de l’equip tècnic, al qual valorem molt per la seva capacitat i bona feina.

4. Dotar aquest reglament d'una estructura política o comissió informativa, des de la qual es pugui fer un seguiment i fiscalització de l'implementació del reglament.