Concentració a Terrassa per rebutjar els atacs de París

La Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona convoquen un minut de silenci a plaça Sant Jaume a les 12 | Girona, Lleida i Tarragona, entre altres localitats, també organitzen mostres de suport a les víctimes davant els ajuntaments a la mateixa hora

Redacció
14 de novembre del 2015
Actualitzat a la 13:36h
Convocades concentracions arreu de Catalunya per condemnar els atemptats a París en què han mort 127 persones -xifra encara no definitiva-.  El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han acordat convocar un minut de silenci  a les 12 del migdia a la plaça de Sant Jaume.

També es faran concentracions a Girona, Lleida i Tarragona, a la mateixa hora, davant els ajuntaments, així com a Sabadell, Vilassar de Mar, Terrassa (Raval a les 12) Figueres, Badalona, el Masnou i altres municipis catalans. 

D'altra banda, els partits polítics estan anul·lant els actes que tenien previstos per aquest dissabte -com el del PP, en què hi havia d'assistir Mariano Rajoy- i els seus dirigents se sumaran a la concentració del migdia. Les mostres de rebuig als atacs són unànimes. "Sentim els atemptats de París com si fossin a casa nostra i les morts com a pròpies", va assegurar aquest divendres Mas.

Almenys 127 persones han mort en set atacs simultanis als districtes 10 i 11 de la capital francesa i al municipi veí de Saint Denis. A l'espera d'una xifra definitiva de víctimes mortals –hi ha també més de 80 ferits greus i uns de 100 de lleus-, les autoritats franceses han confirmat que set dels terroristes han mort immolats en fer-se explotar cinturons d'explosius i un vuitè ha estat abatut. Mai abans a França s'havien produït atacs suïcides.